Παναθηναϊκός: Ματέους Πονίτκα, ο «κρυπτονίτης» του ΜακΚίσικ!

Sportday.gr

Ματέους Πονίτκα και Παναθηναϊκός θα πορεύονται μαζί και το sportday.gr αναλύει το πως ο Πολωνός θα μπορέσει να αποτελέσει το τείχος κόντρα στον ΜακΚίσικ στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Αναμφίβολα ήταν μια έξυπνη κίνηση. Μια κίνηση που θα βοηθήσει την περιφέρεια του Παναθηναϊκού και θα δώσει την ευκαιρία στον Ντέγιαν Ράντονιτς να λύσει περισσότερο τα χέρια του.

Ο 29χρονος Πολωνός φόργουορντ Ματέους Πονίτκα είναι ένα «πολυεργαλείο»… πολυτελείας που θα ενισχύσει την άμυνα, την οργάνωση και την δημιουργία στην περιφέρεια.

Να το κάνουμε πιο… λιανά; Ο Παναθηναϊκός βρήκε το… φάρμακο για να μπορέσει να περιορίσει τη δράση του Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ-σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει ουκ ολίγες φορές «πληγώσει» την «πράσινη» άμυνα.

Η ταχύτητά του και το τρανζίσιον παιχνίδι του αποτέλεσαν σε πολλά ντέρμπι ένας από τους μεγάλους «πονοκεφάλους» των εκάστοτε προπονητών. Να σημειώσουμε πως προφανώς οι «πράσινοι» δεν απέκτησαν τον Πονίτκα αποκλειστικά για να εστιάσουν την προσοχή τους σε έναν αντίπαλο.

Ο Πολωνός φόργουορντ έχει τη δυναμική για να περιορίσει το τρανζίσιον παιχνίδι του ΜακΚίσικ.

Ο Ματέους έχει την εξυπνάδα και το κορμί για να κόψει τη… φόρα του ΜακΚίσικ!

Το βέβαιο είναι πως ο Πολωνός φόργουορντ ο οποίος παίζει από το «3» και μπορεί να κατέβει στο «1» έχει τη δυναμική, την εξυπνάδα, το κορμί για να μπορέσει να ματσάρει τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Διότι όπως και να το κάνουμε βασικός αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι ο Ολυμπιακός.

Πολλές φορές οι προσωπικές φάσεις του Αμερικανού γκαρντ του Ολυμπιακού, δημιουργούσαν ανισορροπίες στην περιφέρεια των «πρασίνων». Είτε με τα ντράιβ του είτε με το γεγονός πως άνοιγε εύκολα το γήπεδο για τους συμπαίκτες του είτε με τα τρίποντα.

Ο Ματέους Πονίτκα είναι το «φάρμακο» για να επουλώσει τις «πληγές» σε αυτό το ματσάρισμα, αλλά ταυτόχρονα να μπορέσει να φθείρει και τον ΜακΚίσικ, αλλά και τον Κώστα Παπανικολάου στο «3».

Ο 29χρονος Πολωνός φόργουορντ δεν είναι ο «μπόμπερ», ο σουτέρ, αλλά διαθέτει την ταχύτητα (σκέψης και εκτέλεσης) ώστε να «χτυπήσει» στο τρανζίσιον παιχνίδι και κατά συνέπεια να φθείρει κορμιά όπως ο ΜακΚίσικ.

Επίσης, κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό. Ο Ματέους Πονίτκα έχει τη δυνατότητα για να βοηθήσει σε box out και κατά συνέπεια να μπορέσει να προσφέρει αλληλοκάλυψη κάτω από το καλάθι. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο ΜακΚίσικ «χτυπούσε» με επιθετικά ριμπάουντ.

Η αμυντική συνεισφορά του Ματέους Πονίτκα, ο τρόπος που τοποθετεί το κορμί του για να μαρκάρει αθλητικά και γρήγορα κορμιά, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Εχει τη δυνατότητα να απομονώσει τον ΜακΚίσικ, να του περιορίσει την προσωπική δημιουργία, αλλά και την ντρίμπλα.

Εν ολίγοις, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων» έχει την δυνατότητα, τη δυναμική να αποτελέσει ένα… τείχος στις επιθετικές διαθέσεις του ΜακΚίσικ, αλλά και κάθε ειδών… ΜακΚίσικ που θα εμφανιστούν στον δρόμο του Παναθηναϊκού.

Προτού φορέσει τα πράσινα, μπορείτε να ρίξετε μια… ματιά στα όσα έκανε ο Πολωνός φόργουορντ με την Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ. Όταν και έκανε το step up σε συλλογικό επίπεδο.

Εχει τη δυνατότητα να απομονώσει τον ΜακΚίσικ, να του περιορίσει την προσωπική δημιουργία, αλλά και την ντρίμπλα.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News