Σαν σήμερα: Ο Βινς Κάρτερ καρφώνει πιο ψηλά και από τον Air Jordan!

Πέρασαν 22 χρόνια από το πιο επικό κάρφωμα που έχει καταγράψει τηλεοπτική κάμερα. Ο Βινς Κάρτερ πηδά πάνω από τον ύψους 2.18 μ. Φρεντερίκ Βάις.

Όταν μια παρέα πιάνει την κουβέντα για ΝΒΑ και καρφώματα, η επόμενη λέξη είναι «Τζόρνταν». Κι όμως, τα καρφώματα του Air, ωχριούν μπροστά στο πιο επικό slam dunk που είδαμε ποτέ σε αγώνα (όχι σε διαγωνισμό). Το πέτυχε ο Βινς Κάρτερ, σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια.

Συνέβη σε ένα ματς των ΗΠΑ με τη Γαλλία για το ολυμπιακό τουρνουά στο Σίδνεϊ. Ο Βινς Κάρτερ κλέβει την μπάλα και εφορμά προς το καλάθι. Ο ύψους 2.18 μ. Φρεντερίκ Βάις, που πέρασε και από τον ΠΑΟΚ, δεν είχε προλάβει να βγει στην επίθεση και βλέποντας τον Κάρτερ να έρχεται, στήθηκε για το επιθετικό φάουλ. Λάθος κίνηση…

Ο Κάρτερ, νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων εκείνη τη χρονιά, πηδά κυριολεκτικά πάνω από τον Βάις και καρφώνει με δύναμη στο καλάθι!

Τα μίντια στη Γαλλία, το ονόμασαν «κάρφωμα του θανάτου». Ο ίδιος ο Βάις σχολίασε ακριβώς 15 χρόνια μετά το συμβάν.

«Ο Κάρτερ άξιζε να περάσει στην ιστορία. Δυστυχώς για μένα, συμμετείχα κι εγώ στο βίντεο. Εκείνη τη μέρα έμαθα ότι ο άνθρωπος μπορεί να πετάξει!».

Μια και τον αναφέραμε, ας θυμηθούμε κι άλλα μυθικά καρφώματα του Βινς, που έμεινε στο ΝΒΑ μέχρι το 2020, όντας 43 ετών!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News