Βασίλης Σπανούλης - Δημήτρης Διαμαντίδης: Ποιος έβρισε συμπαίκτη και αντίπαλο, ποιος μεταμορφωνόταν

Eurokinissi

Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης μιλούν, ο ένας για τον άλλο και και για την Εθνική Ελλάδας

Δύο θρύλοι, αποκαλύπτουν εν συντομία ο ένας τον άλλο. Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης σε μια μπασκετοσυζήτηση στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές”. Τι πιστεύουν ο ένας για τον άλλο, αλλά και για την Εθνική Ελλάδας;

Με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει μετανιώσει για κάτι: «Έχω βρίσει και συμπαίκτη και αντίπαλο, έχω πάει να πλακωθώ πολλές φορές στην προπόνηση. Είναι ανταγωνιστικό αυτό το άθλημα. Αλλά είχα πάντα το θάρρος να πάω και να ζητήσω συγγνώμη μετά, να πω ό,τι έγινε έγινε, αυτά είναι μέσα στο γήπεδο, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου».

Ο Διαμαντίδης πρόσθεσε: «Ναι. Ένας λόγος για τον οποίο έκανε αυτή την τεράστια καριέρα ήταν και αυτό, ότι ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Αν δεν έχεις αυτό το στοιχείο δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά».

Ο Σπανούλης άρπαξε την ευκαιρία: «Καλά ψέματα λέει. Μην το βλέπεις έτσι, είναι ασύλληπτα ανταγωνιστικός. Τον βλέπεις έτσι ήσυχο στη θέση του, να μην μιλάει και ξαφνικά έμπαινε στο γήπεδο και έβλεπες έναν άνθρωπο που μεταμορφωνόταν. Πολλές φορές έμενα με ανοιχτό το στόμα με το πόσο ανταγωνιστικός ήταν».

Για την Εθνικής Ελλάδας στο EuroBasket 2022, ο Σπανούλης είπε: «Σίγουρα για να ήρθε αυτό το αποτέλεσμα (ήττα από τη Γερμανία) κάτι δεν πήγε καλά, αλλά σίγουρα δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει και η νίκη και η ήττα. Πιο σημαντικό για εμένα είναι το ταξίδι, παρά ο προορισμός. Να ξαναμπεί το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων, να αγαπήσουν την Εθνική Ομάδα τα παιδάκια και κάποια στιγμή θα έρθει και η επιτυχία. Πρέπει να είμαστε και υπερήφανοι να πάρει η ευχή. Δεν πρέπει να τα βάφουμε όλα μαύρα. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Αυτό ισχύει και για τους προηγούμενους προπονητές. Πρέπει να χτίσουμε μια ομάδα και όταν έχουμε πίστη και αισιοδοξία θα έρθει και η επιτυχία».

Ο Διαμαντίδης τόνισε: «Θεωρώ ότι ήταν μία ομάδα στα μέτρα μας, αλλά είναι ένας προημιτελικός, είχαν ένα παιχνίδι που σούταραν πολύ καλά από το τρίποντο. Παρόλα αυτά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Κάποιες επιλογές που δεν μας βρήκαν στο τρίτο δεκάλεπτο έγειραν την πλάστιγγα προς τη Γερμανία και χάσαμε, αλλά δεν χρειάζεται να αφορίζουμε τα πάντα».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News