Νίκος Ζέρβας: Ολυμπιακός, ένας οργανισμός που γιγαντώνεται συνεχώς!

EUROKINISSI

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει στη SportDay της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου, για τις κινήσεις του Ολυμπιακού… πίσω από τους προβολείς των αγώνων των «ερυθρόλευκων» και αναλύει τη σημασία του project των ακαδημιών που ανακοίνωσαν οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η πεμπτουσία του ομαδικού κι ατομικού αθλητισμού είναι τα αποτελέσματα, οι νίκες κι οι τίτλοι. Αυτά καταγράφονται στην ιστορία, αυτά μένουν, αυτά μεγαλώνουν τον μύθο και τον θρύλο μίας ομάδας.

Για να επιτευχθούν όμως όλα αυτά, χρειάζεται μεράκι,μέθοδος, γνώση, δουλειά, οργάνωση και προγραμματισμός. Με γνώμονα το να θερίσεις ό,τι με κόπο έσπειρες, αλλά και φόντο την ανάπτυξη και
το μέλλον. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τίτλους, κορυφές κι έχει γράψει ολόχρυσες σελίδες στην ιστορία του, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα.

Δεν σταματάει όμως εκεί και δεν επαναπαύεται, καθώς εκτός όλων των άλλων, ένα απ’ τα μεγάλα προβλήματα του αθλήματος στη χώρα μας είναι ότι σπανίζουν τα ταλέντα στις μικρές ηλικίες. Είτε επειδή
δεν γίνεται σωστή δουλειά με τα παιδιά, είτε επειδή έχουν εκλείψει οι προσπάθειες που θα εμπνεύσουν.

Χθες, οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν ένα πρότζεκτ, πάνω στο οποίο δούλευαν αρκετό καιρό για τα τμήματα υποδομής τους, που εφόσον πετύχει, μπορεί να δώσει λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο λόγος για τη δημιουργία δικτύου συνεργαζόμενων ακαδημιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε εκατοντάδες καλαθοσφαιρικούς οργανισμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και σε νέους που θέλουν να λειτουργήσουν, να αφομοιώσουν τα βασικά σημεία του αναπτυξιακού προγράμματος του Ολυμπιακού.

Τα παιδιά κι οι προπονητές θαλάβουν έτσι τεχνογνωσία και πληροφορίες υψηλού επιπέδου και παράλληλα θα συμμετάσχουν σε αθλητικά γεγονότα, καμπ, τουρνουά και προγράμματα βελτίωσης. Μια καινοτομία που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν χωρίς να φύγουν απ’ τον τόπο τους και χωρίς η ομάδα τους να χάσει την ταυτότητά της, υπό τη σκέπη ενός πολύ μεγάλου συλλόγου, ο οποίος, με τη σειρά του, θα έχει καλύτερη και πιο διεξοδική επίγνωση των ταλέντων που υπάρχουν σε Ελλάδα κι εξωτερικό, με
ο,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον..

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News