Ολυμπιακός: Η συζήτηση για τον Ντόρσεϊ πρέπει να κοπεί μαχαίρι

EUROKINISSI

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ κάνει σαφή την πρόθεση του να παραμείνει στο NBA και ως εκ τούτου δεν έχει κανένα νόημα να αιωρείται στον Ολυμπιακό οποιαδήποτε συζήτηση για μεταγραφή ενός παίκτη που είναι ολοφάνερο ότι δε θέλει να γυρίσει στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός διάνυσε μια εξαιρετική σεζόν παρέα με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ, όμως, είναι της… αμερικανικής νοοτροπίας και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αυτό. Η πραγματικότητα είναι αυτή. Ο Ντόρσεϊ θέλει να παραμείνει στο NBA.

Εφόσον ο 26χρονος σκόρερ δε θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται συζήτηση για μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Πιο πολύ κακό κάνει στους ανθρώπους των ερυθρολεύκων, παρά καλό.

Ασφαλώς και ο Ντόρσεϊ είναι εξαιρετικός παίκτης και μπορεί να βοηθήσει κάθε ομάδα της Euroleague. Όταν το κίνητρο όμως απουσιάζει, τότε τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Και ειδικά σε μια ομάδα όπως ο μπασκετικός Ολυμπιακός που εκτός του ότι εκπέμπει υγεία έχει στόχο μόνο την κορυφή και για πολλά χρόνια, ένας παίκτης με την τωρινή νοοτροπία του Τάιλερ δε θα έκανε καλό.

Το μυαλό του Ντόρσεϊ ανήκει στο NBA

Ο Ντόρσεϊ έχει τους δικούς του λόγους για τους οποίους θέλει να παλέψει στο NBA. Λίγο το οικονομικό κομμάτι της σύνταξης εφ’ όρου ζωής που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη, λίγο το κομμάτι της δικής του ιδιοσυγκρασίας η οποία δεν έχει σχέση με τον ευρωπαϊκό… ρομαντισμό.

Ο Τάιλερ θεωρεί ότι είναι παίκτης επιπέδου NBA. Είναι ένας προικισμένος σκόρερ, θεωρεί ότι οι ευκαιρίες που του έχουν δοθεί είναι μηδαμινές στον μαγικό κόσμο και τη δεδομένη χρονική στιγμή προτιμά δεκαήμερα συμβόλαια σε οποιαδήποτε ομάδα του προσφέρει κάτι τέτοιο παρά να γίνει πρωταγωνιστής στην Ευρώπη.

Αρκετά ασχολήθηκε ο Ολυμπιακός

Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός δεν είναι ανάγκη να ασχοληθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με έναν παίκτη που δεν έχει κίνητρο να διακριθεί στην Ευρώπη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει φτιάξει το καλοκαίρι μια ομάδα που αυτή τη στιγμή με τα πάνω της και τα κάτω της μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρώτου γύρου της Euroleague.

Αν δεν υπήρχαν οι ερυθρόλευκες «αυτοκτονίες» η διαφορά από τον δεύτερο θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγάλη. Και το γεγονός ότι δεν υπάρχει βαθμολογική διαφορά δεν οφείλεται στην απουσία του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Ολυμπιακός παρ’ όλο που έχασε έναν από τους καλύτερους σκόρερ της περσινής ομάδας, φέτος έχει μακράν την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης παίζοντας ανά διαστήματα «διαστημικό» μπάσκετ.

Προς θεού, αν ο Ντόρσεϊ είχε κίνητρο να επιστρέψει στην Ευρώπη, οι ερυθρόλευκοι θα έπρεπε να κάνουν την κίνησή τους, όπως άλλωστε ήδη έκαναν. Το θέμα, όμως, είναι ότι ο ίδιος ο παίκτης δε θέλει να γυρίσει στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και η ζωή συνεχίζεται. Με τον Τάιλερ να διεκδικεί δεκαήμερα συμβόλαια στο NBA και τον Ολυμπιακό να διεκδικεί την κορυφή της Ευρώπης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News