Καπράλος για Παναθηναϊκό: «Η ΕΟΕ είναι υπέρ της παραχώρησης του ΟΑΚΑ, ευχαριστούμε την κυβέρνηση για την παρέμβαση»

eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος τοποθετήθηκε για την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό, ευχαριστώντας την κυβέρνηση για την παρέμβασή της και τις διαβεβαιώσεις για την προστασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η ΕΟΕ εντελώς αναίτια αποφάσισε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ανήμερα (2/5) της συνεδρίασης του ΟΑΚΑ ώστε να παραχωρηθεί του γήπεδο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα επόμενα 49 χρόνια.

Το ΟΑΚΑ αποφάσισε να αναβάλλει την συνεδρίαση της Τρίτης η οποία μετατέθηκε για σήμερα Τετάρτη (3/5). Κάτι που φυσικά εξόργισε τον Παναθηναϊκό που δεν άφησε το γεγονός ασχολίαστο και πήρε θέση με ξεκάθαρη ανακοίνωση.

Ωστόσο, η ΕΟΕ υποχώρησε, αποσύροντας τα ασφαλιστικά μέτρα, αφού έλαβε τις απαραίτητες εγγυήσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ότι η ξιφασκία θα συνεχίσει να φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις μέχρι να χτιστεί νέα εγκατάσταση. Κατόπιν, τούτου, η διοίκηση του ΟΑΚΑ θα συνεδριάσει στις 14:00 και όλα δείχνουν ότι η υπόθεση μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τόνισε με δήλωσή του ότι η είναι υπέρ της χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου από τον Παναθηναϊκό και ότι από τη στιγμή που έλαβε τις απαραίτητες εγγυήσεις από την κυβέρνηση ότι θα βρεθεί λύση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δεν υπήρχε λόγος να επιμείνει στα ασφαλιστικά μέτρα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε σήμερα στην απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία ζητούσε την αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ για την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου «Νίκος Γκάλης» στον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΕ αποφάσισε να αποσύρει τα ασφαλιστικά, μετά τις διαβεβαιώσεις που πήρε ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος από την κυβέρνηση, ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα της στέγασης της Ξιφασκίας που είναι το άθλημα που πλήττεται περισσότερο από την παραχώρηση των προπονητηρίων.

Ο κ. Καπράλος, μαζί με τα μέλη της ΕΟΕ Ισίδωρο Κούβελο, Θανάση Βασιλειάδη και Γιώργο Αλικάκο πήγαν στο δικαστήριο για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και μετά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, αποφάσισαν την απόσυρση της αίτησης, καθώς η ΕΟΕ όπως έχει δηλώσει κατηγορηματικά, είναι υπέρ της παραχώρησης του κλειστού γηπέδου στον Παναθηναϊκό αρκεί να μην «ξεσπιτωθούν» τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση για την παρέμβαση της. Οι διαβεβαιώσεις που πήραμε μας οδήγησαν στην απόφαση να αποσύρουμε τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς φαίνεται ότι θα βρεθεί λύση και για την ξιφασκία. Εχω τονίσει πολλές φορές ότι η ΕΟΕ είναι υπέρ της χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου από τον Παναθηναϊκό, αρκεί να μην βρεθούν στο δρόμο όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που προπονούνται καθημερινά στο ΟΑΚΑ. Από τη στιγμή που θα βρεθεί λύση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δεν υπήρχε λόγος να επιμείνουμε στα ασφαλιστικά μέτρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News