Euroleague: Ο Ολυμπιακός και το... ελληνικό Final Four του Κάουνας!

Πλην της παρουσίας του Ολυμπιακού και το φετινό Final Four έχει πρόσωπα που θυμίζουν… Ελλάδα! Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου.
Φάιναλ φορ χωρίς ελληνική παρουσία γίνεται; Οχι, δεν γίνεται! «Εμείς οι δυο πάμε πακέτο». Αυτή η φράση θα ταίριαζε γάντι! Το μεγάλο ραντεβού στο Κάουνας θα έχει την παρουσία του Ολυμπιακού – κι όχι μόνο. Το φετινό φάιναλ φορ θα έχει κι άλλα πρόσωπα, τα οποία θυμίζουν… Ελλάδα. Είναι οι «Ελληνες» διότι πέρασαν απ’ τη χώρα μας κι άφησαν το στίγμα τους.
Μάλιστα και οι τρεις άλλες ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο έχουν από έναν εκπρόσωπο που να έχει σχέση με την Ελλάδα. Η Μονακό, η οποία είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον αυριανό ημιτελικό, έχει δύο πρόσωπα. Τον Μάικ Τζέιμς και τον Αλφα Ντιαλό.
Ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος είναι ο μπροστάρης, ο ηγέτης των Μονεγάσκων, έκανε το… ξεπέταγμά του στον Κολοσσό το 2014 (συγκεκριμένα για τρεις μήνες και μετά αποχώρησε για την Μπασκόνια), αλλά το στίγμα του το άφησε φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τη σεζόν 2016-17 και για λίγους μήνες το 2018 φόρεσε τα πράσινα.
Ο συμπαίκτης του, Αλφα Ντιαλό, είχε επιτυχημένο πέρασμα απ’ το Λαύριο τη σεζόν 2020-21. Μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ μια και «κόπηκε» απ’ το πλάνο. Στην Μπαρτσελόνα υπάρχει ένα βαρύ όνομα, που έχει γίνει αγαπητό στους φίλους του Παναθηναϊκού.
Ο προπονητής Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός κόουτς αγωνίστηκε στους «πράσινους» την τριετία (2007-10) και για έναν ακόμα χρόνο (2011- 12). Τη φανέλα του Παναθηναϊκού φόρεσε το 2021 ο Μάριο Χεζόνια της Ρεάλ κι έγινε σύνθημα στα χείλη των «πρασίνων».
Η Ρεάλ έχει και ερυθρόλευκο χρώμα. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος έχει κερδίσει πόντους στα τελευταία ματς της Ρεάλ, είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2018-19 στον Ολυμπιακό. Ετσι πλην του Ολυμπιακού, υπάρχει μια πεντάδα «Ελλήνων» στις άλλες τρεις φιναλίστ του φάιναλ φορ.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορείΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Φλικ: Πέθανε ο πατέρας του πριν από το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης
- Θεσσαλονίκη: «Ιωάννης Ιωαννίδης» ονομάστηκε σχολικό γυμναστήριο στους Αμπελόκηπους, στη μνήμη του «ξανθού»
- «Σεισμός» στο ΟΑΚΑ για τους Metallica: Υπερθέαμα στη σκηνή των 360 μοιρών, με Ζορμπά και Τρύπες
- Τρέβορ Μπρούκινγκ: Ο ηγέτης της Γουέστ Χαμ που της χάρισε κούπα με ένα περίεργο γκολ
- ΟΦΗ: Η μητέρα του Τιάγκο Νους πήρε το βραβείο «Most Valuable Parent»!
