Ολυμπιακός: Αυτά ισχύουν για κάθε παίκτη ενόψει 2024!

EUROKINISSI

Η μεταγραφική δραστηριότητα του Ολυμπιακού κυμαίνεται γύρω από τα ονόματα των Βεζένκοφ, Σλούκα και Παπανικολάου – Αυτά ισχύουν για τους 12 ερυθρόλευκους πρωταγωνιστές ενόψει της νέας σεζόν!

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας, ολοκλήρωσε μια άκρως επιτυχημένη σεζόν αλλά… εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες στον οργανισμό, γι’ αυτό και οι διοικούντες θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον κορμό της ομάδας, όπως άλλωστε επιθυμεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Το μόνο γνωστό όνομα που κυκλοφορεί και βρίσκεται μια ανάσα από την υπογραφή του συμβολαίου του στον Ολυμπιακό είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος ήταν μια ιδιάζουσα περίπτωση ο οποίος δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητος. Οι επαφές έχουν γίνει και όλα δείχνουν πως η επιστροφή του στο ΣΕΦ είναι μια ανάσα από την επισημοποίησή της. Μέχρι εκεί όμως.

Όλος ο μεταγραφικός σχεδιασμός εξαρτάται από τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Κώστα Σλούκα καθώς ο Κώστας Παπανικολάου θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχίσει να είναι ο αρχηγός της ομάδας μέχρι να κλείσει την καριέρα του.

Αναλυτικότερα το τί ισχύει για κάθε παίκτη ξεχωριστά:

Τόμας Γουόκαπ: Ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του μέχρι το 2027 και θα μείνει κάτοικος Πειραιά μέχρι τα… βαθιά μπασκετικά του γεράματα συνεχίζοντας να είναι ο βασικός οργανωτής του συνόλου του Μπαρτζώκα!

Κώστας Σλούκας: Ο ηγέτης του Ολυμπιακού πέρασε δύσκολα μέσα στη σεζόν, ειδικότερα μετά τον τραυματισμό του. Όμως στο τέλος της σεζόν οδήγησε την ομάδα του στο Final-Four, πήρε όλες τις κρίσιμες μπάλες στα χέρια του και αυτό θέλει ο Μπαρτζώκας να συνεχίσει να κάνει. Αυτό που θέλει ο προπονητής του είναι να πάρει άλλον ένα χειριστή προκειμένου να μειώσει την πίεση από πάνω του. Το συμβόλαιό του λήγει και πρόθεση είναι να μείνει.

Μιχάλης Λούντζης: Θα συνεχίσει στο ρόλο που είχε φέτος με ειδικές αποστολές στη Euroleague και αυξημένο χρόνο στην Basket League. Η ομάδα έχει οψιόν να σπάσει το συμβόλαιο την οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει.

Αϊζάια Κάνααν: Κέρδισε τον κόσμο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο τέλος της σεζόν και πλέον κέρδισε και τον προπονητή του. Είναι σπουδαία προσωπικότητα, η στάση του μετά και το κόψιμό του από τα Playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος έδειξε το πόσο θέλει να παραμείνει. Στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν ανανέωσης της ομάδας.

Σακίλ ΜακΚίσικ: Ανανέωσε μέχρι το 2025 και θα παραμείνει στο ρόλο του ως game changer. Θα είναι το μπαλαντέρ στις θέσεις 2-3.

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Είχε τα πάνω του (στο ξεκίνημα της σεζόν) και τα… κάτω του (στα τελειώματά της) ενώ η σχέση του με τον Μπαρτζώκα είναι… ιδιαίτερη. Στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν της ομάδας να σπάσει το συμβόλαιό του ενόψει της νέας σεζόν.

Κώστας Παπανικολάου: Το συμβόλαιο του αρχηγού λήγει όμως η πρόθεση όλων είναι να ανανεωθεί. Και αυτό θα συμβεί.

Σάσα Βεζένκοφ: Όλα εξαρτώνται από την πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς. Ο κόσμος τον παρακάλεσε να μείνει με… νέο σύνθημα, ο ίδιος θέλει να πάρει την Euroleague όμως το δέλεαρ του NBA είναι μεγάλο. Αν η πρόταση των Κινγκς του δίνει σημαντικό ρόλο και χρήματα, θα αποχωρήσει. Πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να γίνει αναπροσαρμογή στο υπάρχον συμβόλαιό του.

Άλεκ Πίτερς: Όταν του δόθηκε η ευκαιρία, έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, ακόμα και σε θέση 3. Ο ρόλος του είναι δύσκολος όταν μπροστά του είναι ο Βεζένκοφ και η υπόθεσή του εξαρτάται εν πολλοίς από το μέλλον του MVP. Η ομάδα διατηρεί οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο.

Μουσταφά Φαλ: Ο πρώτος που άνοιξε τον χορό των ανανεώσεων και έδειξε ότι η ομάδα έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 και επιδίωξη όλων είναι τη νέα σεζόν να δημιουργήσει δίδυμο-τρόμου μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Τζοέλ Μπολομπόι: Κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν άλλος παίκτης. Ξεκίνησε καλά τη σεζόν και την τελείωσε μεστά. Το συμβόλαιό του λήγει φέτος και συνάμα ήταν υπέρογκο και δυσανάλογο με αυτά που προσέφερε. Γι’ αυτό και δύσκολα θα ανανεώσει.

Ταρίκ Μπλακ: Εκεί που φαινόταν ότι θα ανανεώσει με ίδιο ρόλο, μετά το Final-Four εξαφανίστηκε. Ένας μικροτραυματισμός τον έφερε πίσω και έκτοτε δεν επέστρεψε. Το συμβόλαιό του λήγει και μοιάζει απίθανο να ανανεωθεί.

Ο αγαπημένος της κερκίδας Τζορτζ Πάπας χαίρει της εκτίμησης του Γιώργου Μπαρτζώκα και θα συνεχίσει στο ρόλο του έκτου Έλληνα στην Basket League. Και στο δικό του συμβόλαιο υπάρχει ρήτρα ανανέωσης της ομάδας.

Στον Ολυμπιακό έχουν συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης ενόψει 2024 και οι νεαροί Τσάμης, Κολοβέρος και Νικολαϊδης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News