Ομπράντοβιτς: Συγκλόνισε με τις δηλώσεις του - «Γιατί τέτοιο μίσος;»

Ομπράντοβιτς: Συγκλόνισε με τις δηλώσεις του - «Γιατί τέτοιο μίσος;»

Ο τεχνικός της Παρτιζάν μίλησε από καρδιάς για όσα συμβαίνουν στους τελικούς της ABA Liga κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το 2-2 κόντρα στην Παρτιζάν στους τελικούς της ABA Liga. Αλλά και πάλι τα όσα έγιναν στις εξέδρες ήταν ένα ένα θέμα συζήτησης, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να στέκεται σε αυτά. Και στην συνέντευξη Τύπου μίλησε από καρδιάς.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός της Παρτιζάν, Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Μου έγινε μία ερώτηση εκεί έξω, αν άκουσα τα συνθήματα. Θα σας ρωτήσω τώρα εγώ: Τα ακούσατε τα συνθήματα απόψε;

Πριν από μερικές ημέρες έβλεπα έναν αγώνα του NBA, έβλεπα έναν αγώνα του Νίκολα Γιόκιτς τον οποίο όλοι θαυμάζουμε. Αμέσως μετά από αυτό το ματς, έπεσα πάνω σε μία αναμέτρηση από το 1988, έπαιζαν ο Ερυθρός Αστέρας με την Παρτίζαν.

Ήμουν αθλητής τότε, έπαιζα σε εκείνο το ματς. Οι εξέδρες ήταν γεμάτες. Μισοί ήταν οι οπαδοί της Παρτίζαν και μισοί οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα.

Ο τίτλος πανηγυρίστηκε στο Βελιγράδι. Υπήρχε κουλτούρα, είχαν καλή συμπεριφορά ο ένας απέναντι στον άλλο.

Και τώρα τι;

Πώς έφτασαν οι άνθρωποι στο σημείο που βρίσκονται σήμερα;

Πώς γίνεται να συμβαίνουν όλα αυτά το έτος 2023;

Υπάρχει κάποιος ειδικός για να μας τα εξηγήσει όλα αυτά; Υπάρχει κάποιος ειδικός για να μας πει πού βαδίζει η ανθρωπότητα, γιατί τόσο μίσος;

Ερχόμασταν σήμερα στον αγώνα και είδα ένα παιδί μαζί με τους γονείς του. Έφτυσε το λεωφορείο του και έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο, με την μητέρα του να γελάει. Ποιος δείχνει τόσο μίσος; Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε.

Οπαδοί της Παρτίζαν, σας ικετεύω. Υποστηρίξτε μας σε αθλητικά πλαίσια. Το αξίζουν οι παίκτες της Παρτίζαν, το αξίζουν οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα.

Ελπίζω μετά από τον πέμπτο αγώνα να μπορούμε να μιλάμε ξανά για μπάσκετ και όχι για πράγματα σαν αυτά που είδαμε να συμβαίνουν εδώ.

Δεν θέλω να ξαναδώ τέτοια κατάσταση, ο παρατηρητής τα κατέγραψε όλα. Στα δύο πρώτα παιχνίδια στη Σταρκ Αρένα έπεσαν δύο κέρματα και ένας αναπτήρας, αυτή τη φορά ελπίζω να μη συμβεί ούτε αυτό.

Για ακόμα μία φορά, ζητώ από τους οπαδούς της Παρτίζαν να προσέξουν. Οι αθλητές των δύο ομάδων αξίζουν να δουν τα ονόματά τους σε συζητήσεις σχετικές με το μπάσκετ.

Προσεύχομαι στο Θεό και ικετεύω τον κόσμο της Παρτίζαν.

Αλήθεια, αντιλαμβανόμαστε το επίπεδο του μπάσκετ που υπάρχει εδώ; Ρωτήσατε αυτούς τους παίκτες αν θέλουν να μείνουν εδώ την επόμενη χρονιά, σε αυτό το περιβάλλον, με αυτές τις συμπεριφορές; Πραγματικά αναρωτιέμαι εδώ και ημέρες.

Ήμουν φίλος με παίκτες του Ερυθρού Αστέρα, είμαι φίλος με οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Με πήραν τηλέφωνο και απολογήθηκαν, όπως τους απολογήθηκα κι εγώ. Ποιος τα ξεκίνησε όλα αυτά; Ποιος έχει δείξει τόσο μίσος;

Εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε βήμα, οπότε… Γράψτε!

Δεν έχω κάτι περισσότερο να πω

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News