ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROBASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2023: Με Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Εσθονία η Εθνική Ελλάδας

Τα εμπόδια της Πορτογαλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Εσθονίας καλείται να ξεπεράσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον όμιλο των προκριματικών του EuroBasket γυναικών 2023.

Ο δρόμος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών για το EuroBasket του 2023 είναι ανοιχτός.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμαθε την Παρασκευή (20/08) τους αντιπάλους του στα προκριματικά, κατόπιν της σχετικής κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία και σίγουρα τα ονόματα των αντιπάλων δεν… τρομάζουν.

Ούσα ισχυρή, η Ελλάδα κληρώθηκε στον 7ο όμιλο με αντιπάλους την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Εσθονία, έχοντας σίγουρα την ταμπέλα του «φαβορί» για την κατάληψη της πρώτης θέσης που θα της εξασφαλίσει την πρόκριση για την τελική φάση, την οποία θα συνδιοργανώσουν Σλοβενία και Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 38 συνολικά ομάδες χωρίστηκαν σε 10 ομίλους, από τους οποίους την πρόκριση εξασφαλίζουν οι 10 ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες. Επίσης, εάν ανάμεσα στις 14 πρώτες ομάδες των προκριματικών είναι η Σλοβενία ή το Ισραήλ, που ως συνδιοργανώτριες έχουν εξασφαλισμένη θέση στην τελική φάση, προκρίνεται η αμέσως επόμενη του ομίλου τους.

Τέλος, αναφορικά με την επιλογή των καλύτερων δεύτερων, αξίζει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα με την ομάδα που θα καταλάβει την 4η θέση στους οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων (οι δύο όμιλοι αποτελούνται από τρεις ομάδες), δεν πρόκειται να ληφθούν υπόψη.

Οι αγώνες των προκριματικών θα διεξαχθούν σε τρία «παράθυρα». Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2021 και συγκεκριμένα το διάστημα από 11 έως 14 του μήνα, το δεύτερο τον Νοέμβριο του 2022 από τις 24 έως τις 27 και το καθοριστικό τρίτο από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου του 2023.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News