Mάικ Τζέιμς: Έχει την μπάλα στα χέρια του κι ο Ολυμπιακός περιμένει την ασίστ

Αν ο Μάικ Τζέιμς θέλει όντως ν’ αλλάξει εργασιακό περιβάλλον φεύγοντας από τη Μονακό, θα πρέπει να δράσει. Όχι να περιμένει άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να το κάνει σίγουρα.

Ο Μάικ Τζέιμς είναι μεγάλο παιδί. Τόσο μεγάλο που στις 18 Αυγούστου θα κλείσει τα 33 του. Άρα (υποτίθεται πως) ξέρει τι θέλει από τον εαυτό του και τι ψάχνει από το μπάσκετ πλέον.

Ό,τι έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες το έχει δουλέψει ο ίδιος σαν αρτίστας της στρατηγικής. Έχει ξεκάθαρη γνώση ο φύλακας της κατάστασης, ειδάλλως δεν θα διέρρεε τόσο ξαφνικά ότι δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο να μείνει ελεύθερος από τη Μονακό και να υπογράψει σε άλλη ομάδα της Euroleague.

Καταστάσεις πιέζει ξεκάθαρα ο έμπειρος Αμερικάνος γκαρντ πλέον έτσι ώστε να διαπιστώσει ποιος τον υπολογίζει και ποιος όχι. Ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα. Ουδείς μάλιστα γνωρίζει, μόνο να εικάσει μπορεί, αν εκτός από τον Ολυμπιακό έχει αυτοπροταθεί και σε άλλα elite κλαμπς της μεγάλης διοργάνωσης.

Στη Μονακό ο Τζέιμς αισθάνεται πιεσμένος

Στους πρωταθλητές Γαλλίας κατανοεί πως η κατάσταση ζορίζει αρκετά μετά την έλευση του σπουδαίου Κέμπα Γουόκερ, ο οποίος θα μπει αυτομάτως δίπλα σε Οκόμπο και Λόιντ. Άρα οι μπάλες για τον ίδιο τον Τζέιμς θα λιγοστέψουν. Πόσο μάλλον όσο προπονητής της ομάδας παραμένει ο Σάσα Ομπράντοβιτς, με τον οποίο έχει έρθει σε ρήξη.

Με δεδομένο ότι η ρήτρα αποδέσμευσής του για το NBA δεν ενεργοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες (26/7), ο δρόμος μοιάζει να είναι μονής κατεύθυνσης εφόσον ο Τζέιμς επιθυμεί όντως να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και να μην καταλήξει, φερ’ ειπείν, στην Κίνα.

Στον Πειραιά μόνο ως ελεύθερος

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να του προσφέρει αυτήν την προοπτική, του πρωταγωνιστικού ρόλου σ’ ένα έτοιμο και δομημένο σύνολο, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τον Αμερικανό σε αυτήν τη φάση της καριέρας του. Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι αυτός θα έβρισκε τον τρόπο να απεγκλωβιστεί από το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρυσι με τους Μονεγάσκους.

Είναι αυτός που ορίζει τη μοίρα του, αυτός που κουβαλά την υποχρέωση να κινηθεί και να πιάσει την άκρη του νήματος για να φτάσει στο τέλος του.

Η ώρα του Τζέιμς να ξεκαθαρίσει τη θέση του

Εκ Γαλλίας προκύπτει πως ραντεβού ακόμη με τα υψηλόβαθμα στελέχη του κλαμπ, και δη τον πρόεδρο Ντιαντέτσκο, δεν έχει κανονιστεί. Είναι κάτι που οφείλει να επιδιώξει ο Τζέιμς, διότι η διοίκηση της Μονακό δεν έχει λόγο. Μονάχα αν επιδιώξει εξηγήσεις για τα όσα κυκλοφόρησαν τελευταία. Κατά τ’ άλλα, τον παίκτη τον έχει δεσμευμένο ως το καλοκαίρι του 2024 και λόγος να νιώθει πιεσμένη δεν συντρέχει.

Αντιθέτως ο Τζέιμς θα χρειαστεί να διευκρινίσει τη στάση του και να πάρει, επιτελούς, θέση:

α) σκοπεύει ή όχι να παραμείνει στη Μονακό και με ποιον ρόλο
β) προτιμά να αποχωρήσει γιατί ο κύκλος του έκλεισε.

Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να φορέσει τα ερυθρόλευκα – μπορεί και όχι. Ο Μπαρτζώκας έχει μάθει να περιμένει, μαζί του και όλος ο Ολυμπιακός. Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν θα απαιτείται διάψευση…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News