Γιάννης Αντετοκούνμπο: Εξαγόρασε το 10% των Ελληνικών Οινοποιείων

Δυναμικό μπάσιμο στον χώρο της βιομηχανίας κρασιού και εμφιαλωμένου νερού πραγματοποιεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του.

Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να παραμένει ένα από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού και να εξακολουθεί να αμείβεται πλουσιοπάροχα, ωστόσο φροντίζει να εξασφαλίσει και το μέλλον.
Όπως έγινε γνωστό, οι Γιάννης, Θανάσης, Κώστας και Άλεξ Αντετοκούνμπο μέσω της εταιρείας-ναυαρχίδας τους, Ante Inc., ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα Ελληνικά Οινοποιεία (Hellenic Wineries), μια εταιρεία συμμετοχών η οποία το 2022 εξαγόρασε την Μπουτάρη Οινοποιεία και μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες κρασιού στην Ελλάδα με περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας, η οποία πρόσφατα απέκτησε και το brand του φυσικού μεταλλικού νερού Ιόλη.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα αποκτήσει περίπου το 10% των Ελληνικών Οινοποιείων, οδηγούμενοι από το ενδιαφέρον τους για τη γεωργία, το πάθος τους για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων διεθνώς και την επιθυμία τους να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενός ιστορικού τομέα όπως αυτός της οινοποίησης, όπως σημειώνει η εταιρεία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επένδυση στα Ελληνικά Οινοποιεία και την συνεργασία μας με τον Ηλία Γεωργιάδη.  Μαζί θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε εταιρείες με ιστορία οι οποίες παράγουν φυσικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το κρασί και το φυσικό μεταλλικό νερό».

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της STERNER STENHUS και βασικός μέτοχος των Ελληνικών Οινοποιείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την οικογένεια Αντετοκούνμπο στα Ελληνικά Οινοποιεία που παράγουν και εμπορεύονται τα κρασιά Μπουτάρη και το νερό Ιόλη. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας ενισχύεται ο στρατηγικός μας στόχος για την διάδοση των ελληνικών προϊόντων όπως το κρασί σε διεθνές επίπεδο καθώς και ο οινοτουρισμός στην χώρα μας».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News