ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το μεγάλο ναι του Νίκου Γκάλη

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος σχολιάζει την πρόταση του Παναγιώτη Φασούλα στον Νίκο Γκάλη να αναλάβει καθήκοντα επίτιμου προέδρου της ΕΟΚ και την αποδοχή του, που γεμίζει προσδοκίες το ελληνικό μπάσκετ.

Η πρόταση του Παναγιώτη Φασούλα στο Νίκο Γκάλη να αναλάβει επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ και η αποδοχή της από τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ είναι μέσα στο καλοκαίρι η ωραιότερη είδηση για το ταλαιπωρημένο σπορ που όλοι αγαπάμε. Απομένει όλο αυτό το project να γίνει και πραγματικότητα, δηλαδή να κερδίσει η παράταξη του Φασούλα στις επικείμενες εκλογές για να γυρίσει επιτέλους το ελληνικό μπάσκετ σελίδα και να μπορούμε να μιλάμε για την ανάπτυξή του, την ανάστασή του και την έξοδό του από την κρίση στην οποία έχει οδηγηθεί εδώ και χρόνια. Ο Γκάλης έχει καιρό τώρα αποφασίσει να μην παρεμβαίνει. Αλλά υπάρχει πάντα η στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις με ποιους θα πας.

Αυτό που συνέβη στην ΚΟΕ

Υπάρχει ένα ωραίο πρόσφατο παράδειγμα που δείχνει γιατί οι ομοσπονδίες πρέπει να διοικούνται από προσωπικότητες του αθλητισμού μας: αυτό που συνέβη στην ομοσπονδία κολύμβησης πρόσφατα. Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος είχε ζητήσει από τον προπονητή της Εθνικής πόλο Θοδωρή Βλάχο να διαλέξει αν θέλει να συνεχίσει να δουλεύει στον Ολυμπιακό ή στην Εθνική ομάδα. Πρέπει να πω ότι κατά καιρούς διάφοροι πρόεδροι ομοσπονδιών και υπεύθυνοι εθνικών ομάδων έχουν βάλει σε ομοσπονδιακούς ανάλογα διλήμματα – είναι κι αυτά ένας τρόπος να δείχνουν τον εξουσιαστικό χαρακτηριστικό του ρόλου τους. Ο Γιαννόπουλος επανέλαβε αυτή του την απαίτηση και μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλείου από το Βλάχο και τους παίκτες του στο Τόκιο: αφού δήλωσε την συγκίνηση του για το γεγονός ότι ο Γιάννης Φουντούλης ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης των Αγώνων, επανέλαβε πως ο ομοσπονδιακός προπονητής πρέπει να αποφασίσει αν θέλει τη θέση του στην Εθνική και να παραιτηθεί από τον Ολυμπιακό. Όλα αυτά ο πρόεδρος τα είπε και τη μέρα της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου: δεν περίμενε καν την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα! Όταν όμως ο Βλάχος επέστρεψε και ο πρόεδρος συναντήθηκε μαζί του και τον άκουσε να λέει ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάς από ένα πατέρα να διαλέξει ένα από τα δυο παιδιά του, η αναδίπλωση του προέδρου έγινε σε χρόνο ρεκόρ – σεμνά και ταπεινά. Η ΚΟΕ έδωσε στον προπονητή τη δυνατότητα να συνεχίσει να δουλεύει και στον Ολυμπιακό, παραμένοντας και στην ασημένια και λαμπερή στους Ολυμπιακούς του Τόκιο Εθνική ομάδα. Γιατί; Διότι ο Γιαννόπουλος που διοικεί την ΚΟΕ έχει υπάρξει πολύ πρόσφατα σπουδαίος αθλητής, όπως άλλωστε και άλλα μέλη του νέου ΔΣ της ΚΟΕ: ούτε αυτός, ούτε τα μέλη του ΔΣ δεν έχουν ακόμα σκοτώσει στο όνομα του παραγοντισμού τον αθλητή που έχουν μέσα τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News