Ολυμπιακός Μπραζντέικις: Όλοι βολεύονται με τον Λιθουανό

Όταν ο Ολυμπιακός βρει την απαιτούμενη φόρμουλα ολοκληρώνοντας τη συμφωνία με τη Ζάλγκιρις, η ένταξη του Ίγκνας Μπραζντέικις στον «ερυθρόλευκο» κορμό θα είναι μια βολική εξέλιξη για πολλούς.

Όσο η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει και οι απαιτούμενες καραμπόλες από ανταλλαγές στο NBA δεν έρχονται διατηρώντας θολό το τοπίο, είναι λογικό ο Γιώργος Μπαρτζώκας να ενεργοποιεί τα εναλλακτικά πλάνα που έχει κατά νου για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής του Ολυμπιακού.

Ειδάλλως δεν θ’ άρχιζε το νέο σκάλισμα της περίπτωσης του δίμετρου Λιθουανού Ίγκνας Μπραζντέικις με τον οποίο οι νταμπλούχοι Ελλάδας και φιναλίστ στην Euroleague άρχισαν να συζητούν εκ νέου για το ενδεχόμενο συνεργασίας, βάζοντας στην κουβέντα και τη Ζάλγκιρις που τον δεσμεύει με συμβόλαιο.

Γιατί ο Μπραζντέικις είναι μια επιλογή χαμηλού ρίσκου

Ο 24χρονος διεθνής κλασικό δυάρι δεν είναι, ούτε κάποιος επιθυμεί να το βαφτίσει τέτοιο. Ωστόσο ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει την ευχέρεια να ελιχθεί δεδομένης της διαμόρφωσης του «ερυθρόλευκου» κορμού. Δεν χρειάζεται απαραίτητα δηλαδή έναν σουτέρ, αλλά κατά βάση παίκτη που να κουμπώσει με το υπόλοιπο σύνολο και θα του προσφέρει όσα θέλει να πάρει.

Ο Μπραζντέικις παρουσιάζει, ως λύση, ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα: τη δεδομένη στιγμή δεν θα χρειαστεί παραπάνω του αναμενομένου χρόνου προσαρμογής, γνωρίζοντας το περιβάλλον της Euroleague και τους συσχετισμούς που δημιουργούνται.

Ένας Αμερικανός στα τέλη Σεπτεμβρίου θα χρειαστεί να μπει σε μια κάψουλα και δεν είναι εύκολο να υπολογίσει κανείς πότε θα βγει προκειμένου να ‘ναι απόλυτα προσαρμοσμένος στο νέο περιβάλλον.

Ταυτόχρονα ο Λιθουανός είναι το κομμάτι ενός οργανισμού που διακρίνεται για την ομαδικότητά του, τα σύγχρονα plays και τη ευρυθμία του. Άρα μπορεί να ενταχθεί απευθείας σ’ ένα σύνολο που θα του ζητούν να κάνει συγκεκριμένα πράγματα χωρίς να υπερβάλλει.

Είναι πληθωρικός περιφερειακός, ψηλός και δυνατός για το «2» και γρήγορος για το «3», έχει διαφορετικούς τρόπους απειλής και περίσσια αυτοπεποίθηση.

Ποιοι καλοβλέπουν μια τέτοια συμφωνία

Κυρίως όμως από μια πιθανή απόκτηση του Ίγκι Μπραζντέικις βολεύονται και πολλοί άλλοι:

  • Η διοίκηση του Ολυμπιακού, που θα πληρώσει για έναν παίκτη σε εξαιρετική ηλικία και με προοπτικές.
    Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που θα διαθέτει πια αυτήν την πολυπόθητη έξτρα λύση στην περιφέρεια.
  • Ο Αϊζάια Κάναν, που θα έχει περισσότερο χρόνο και αυξημένες ευθύνες από πέρυσι.
  • Οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ΣακίλΜακίσικ, που θα παίζουν περισσότερο στο δύο και δεν θα ταλαιπωρούνται με ψηλότερους αντιπάλους.
  • Ο Κώστας Παπανικολάου, που θα βρει έναν παρτενέρ στο φτερό με ικανότητα σε πολλούς τομείς.
  • Ο Άλεκ Πίτερς, διότι θα του αναλογούν περισσότερες προσπάθειες απ’ έξω στην επίθεση.

Μόνο μια μερίδα του κόσμου δείχνει να μην δέχεται, προσώρας, τον Μπραζντέικις ως ορθή επιλογή για τις υψηλές φιλοδοξίες που συνοδεύουν το πρότζεκτ, διότι είχαν «ψηθεί» για παίκτη από το NBA με έφεση στο μακρινό σουτ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News