Μπαρτζώκας για Σλούκα: «Κάποιοι παίκτες δεν έχουν διάθεση να ακούσουν»

Για πρώτη φορά μετά τη μεταγραφή του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο τι έγινε μεταξύ τους στη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Ακούστηκαν πολλά στη διάρκεια του καλοκαιριού αναφορικά με τη σχέση του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Κώστα Σλούκα και το πώς αυτή επηρέασε στο θέμα της παραμονής του παίκτη, ο οποίος τελικά κατέληξε στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο θέμα της αποχώρησης του Κώστα Σλούκα, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο παίκτης δεν έδειχνε διατεθειμένος να συμβιβαστεί με τον νέο ρόλο του στην ομάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurohoops, ο προπονητής του Ολυμπιακού, τόνισε: «Οι περισσότεροι παίκτες αξίωναν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ο καθένας με τον τρόπο του… Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι παίκτες θέλουν να παίζουν πολύ, να παίρνουν πολλές προσπάθειες και plays για τους ίδιους, να νιώθουν σημαντικοί. Εμείς πρέπει να πετύχουμε το τελευταίο, αλλά έχουμε παράλληλα να διαχειριστούμε το ίδιο το παιχνίδι. Η δουλειά μας είναι πάντα στην ίδια κατεύθυνση, άλλες φορές, πάντως, από διαφορετική αφετηρία. Πιστεύω στους χαρακτήρες και αν κάποιος είναι θετικός, θα ξεπεράσει και τις δυσκολίες».

Για το αν είχε συζητήσει με τον Σλούκα για τον ρόλο του στη διάρκεια της περασμένης σεζόν, είπε: «Συζητούσαμε, όπως το έκανα με όλους τους παίκτες. Απλώς κάποιοι παίκτες είναι θετικοί στο να ακούσουν και άλλοι δεν μπορούν τόσο… Είναι θέμα προσωπικότητας και χαρακτήρα. Ξέρετε, ο κάθε παίκτης που έρχεται ως ένας ώριμος ενήλικας, δεν είναι εύκολο να αναδιαμορφώσει τον χαρακτήρα του. Έχει κάποιες προσλαμβάνουσες από την παιδική ηλικία του, από την εφηβεία του, τον κύκλο των ανθρώπων που τον περιτριγυρίζουν και συχνά θέλουν να του λένε μόνο αυτά που θέλει να ακούσει. Με κάθε παίκτη υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας στη συνεργασία, η οποία μπορεί να πάει καλά ή και όχι. Αυτό συμβαίνει μέχρι και στην οικογένειά μας. Ακόμη και οι γάμοι, κάποιοι πάνε καλά και άλλοι όχι. Δεν είναι κανόνας πως θα γίνουμε κολλητοί με όλους όσους συνεργαζόμαστε. Πρέπει, όμως, όλοι να είμαστε στην ίδια σελίδα και να πηγαίνουμε προς την ίδια κατεύθυνση, διότι αλλιώς δημιουργείται πρόβλημα».

Τέλος, ερωτηθείς αν μετά το τέλος της σεζόν είχε κάποια επαφή με τον Σλούκα για το θέμα του συμβολαίου του απάντησε… ξερά «Όχι!».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News