Πρόεδρος Χάποελ Χολόν: Οι βολές προς την ΑΕΚ και η άρνηση να χρησιμοποιήσει το γήπεδό της
Ο πρόεδρος της Χάποελ Χολόν, Έιταν Λανθιάνο, ανέφερε πως η FIBA από μόνη της πήρε την απόφαση η ομάδα του να παίξει στο γήπεδο της ΑΕΚ, ωστόσο ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ.
Ο Πρόεδρος της Χάποελ Χολόν, Έιταν Λανθιάνο, δήλωσε στο «Walla Sport» πως η FIBA πήρε την απόφαση η ισραηλινή ομάδα να αγωνιστεί στο κλειστό των Άνω Λιωσίων, ενώ πρόσθεσε πως ακόμα και αν τους ανάγκαζαν, δεν θα πήγαιναν ποτέ να παίξουν εκεί.
Η ΑΕΚ τις προηγούμενες μέρες μίλησε με την BCL, για να αλλάξει έδρα η Χάποελ Χολόν, αφού παρά την αρχική έγκριση της «Βασίλισσας» , υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τους φίλους των «κιτρινόμαυρων».
Όσα είπε ο Λανθιάνο:
«Η Ομοσπονδία μας ζήτησε βοήθεια για τις ομάδες και ήρθε σε επικοινωνία με τις άλλες Ομοσπονδίες της Ευρώπης. Η ελληνική Κυβέρνηση ήταν η μόνη που δέχτηκε να αναλάβει τη φιλοξενία και την ασφάλεια. Τότε η FIBA εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα παίξουμε στα Λιόσια.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να είναι καλή και αμέσως θύμισε πως οι φίλοι της στηρίζουν την Παλαιστίνη. Δεν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των δύο ομάδων. Μετά τα οργισμένα μηνύματα που λάβαμε από τους Έλληνες και ό,τι συνέβη με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ίδιο γήπεδο, το είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, ακόμα και αν μας ανάγκαζαν δε θα παίζαμε εκεί».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Σούπερ Λιγκ: Η χρυσή βίβλος - Εφτασε τις 14 κατακτήσεις η ΑΕΚ
- Ολυμπιακός: Η εκτίμηση του Μπαρτζώκα στον Τζέιμς τον επαναφέρει στο προσκήνιο
- Παναθηναϊκός: Διαμαρτυρία για τη διαιτησία με βίντεο στη EuroLeague - Που δόθηκε έμφαση
- Θεσσαλονίκη: «Ιωάννης Ιωαννίδης» ονομάστηκε σχολικό γυμναστήριο στους Αμπελόκηπους, στη μνήμη του «ξανθού»
- Premier League: Το πρόγραμμα της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Σίτι στον δρόμο για τον τίτλο
