Φενερμπαχτσέ: Εποχή Σάρας, ανακοινώθηκε έως το 2026

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι και με τη βούλα ο νέος τεχνικός της Φενέρ, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Ιτούδη. Το ερωτηματικό για την συνύπαρξη με τον Νικ Καλάθη μετά τον άδοξο τερματισμό της συνεργασίας τους στην Μπαρτσελόνα, το πέρασμά του ως παίκτης από τα “καναρίνια”.

Μία μέρα κράτησε η όποια αγωνία για τον διάδοχο του Δημήτρη Ιτούδη στη Φενερμπαχτσέ. Αν και «έπαιξε» αρκετά και το όνομα του (επίσης ελεύθερου) Αντρέα Τρινκιέρι, το χρίσμα δόθηκε σε αυτόν που… από χθες το μεσημέρι πρόβαλλε ως το σχετικό φαβορί.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι και επισήμως ο νέος τεχνικός του τουρκικού συλλόγου, ο οποίος ανακοίνωσε πως προσέλαβε τον Λιθουανό για τρία χρόνια. Στον πάγκο δηλαδή όπου έκατσε από το 2015 έως το 2020 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κατακτώντας μέχρι και τον τίτλο της Ευρωλίγκας, έρχεται ένας ακόμα… μαθητής του.

Ο παλιός γκαρντ του Παναθηναϊκού, μεταξύ άλλων, αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι ύστερα από τρεις περιόδους από την Μπαρτσελόνα και δεν είχε βρει άλλη δουλειά. Φέρνει την αμυντική του ως προπονητής προσέγγιση και το μπάσκετ με κάμποσους περιορισμούς (ως προς τις ελευθερίες που -δεν- δίνει στους παίκτες του) στην Κωνσταντινούπολη και μένει να φανεί, άμεσα, πόσο συμβατός είναι με το σημερινό υλικό.

Θυμίζουμε ότι ο Νικ Καλάθης είχε σπρωχτεί στην έξοδο από την Μπάρτσα, έχοντας πολλά παράπονα από την αντιμετώπισή του από τον παλιό του συμπαίκτη στους «πράσινους». To 2011 είχε φορέσει τη φανέλα της Φενέρ για μερικούς μήνες ο Σάρας. Πρόκειται για την πέμπτη αλλαγή που σημειώνεται σε πάγκο της Ευρωλίγκας την τρέχουσα σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News