NBA : Πρώτοι στην Δύση οι Θάντερ τον Φεβρουάριο μετά από 10 χρόνια, με σούπερ Γκίλτζιους-Αλεξάντερ !

Οι Θάντερ ξεπέρασαν την διαφορά 23 πόντων για να επιβληθούν των Ράπτορς με 135-127 σε διπλή παράταση
Ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ είχε 23 πόντους και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 14 ασίστ, καθώς οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επέστρεψαν από το δεύτερο ημίχρονο με 23 πόντους και νίκησαν τους Ράπτορς με 135-127 στην παράταση την Κυριακή στην Oklahoma City.
Το Τορόντο έσβησε σε μεγάλα σημεία της αναμέτρησης τον Gilgeous-Alexander, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι με 30 ή περισσότερους πόντους σε εννέα διαδοχικά παιχνίδια.
Αλλά ειδικά στη διπλή παράταση, ο Gilgeous-Alexander χρησιμοποίησε την πρόσθετη προσοχή προς όφελός του. ‘Έδωσε τρεις ασίστ για τρία ισάριθμα τρίποντα στη δεύτερη παράταση, με το πιο κομβικό όταν έδωσε την μπάλα στον Ααρον Γουίγκινς για ένα γωνιακό τρίποντο 1:39 πριν από το τέλος για να βάλει τους Θάντερ μπροστά με 130-123.
Η ομάδα του Οκλαχόμα πέτυχε 23 τρίποντα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του συλλόγου. Η Οκλαχόμα Σίτι πέτυχε επίσης 23 τρίποντα τον Απρίλιο του 2019 στο Μιλγουόκι.
Ο Τζος Γκίντι οδήγησε την Οκλαχόμα Σίτι με 24 πόντους, ενώ οι Ντορτ και Τσετ Χόλμγκρεν προσέθεσαν από 22 πόντους, έκαστος.
Η νίκη ήταν η τρίτη συνεχόμενη και όγδοη σε 10 παιχνίδια για τους Θάντερ , ενώ το Τορόντο έχασε για έβδομη φορά σε οκτώ παιχνίδια. Έτσι βρίσκεται πλέον στην κορυφή της δυτικής περιφέρειας με ρεκόρ 35-15, κατόρθωμα που έχει να επαναληφθεί μία δεκαετία.
SGA dished a SEASON-HIGH 14 AST to give OKC the thrilling double-overtime win in Toronto!
23 PTS
14 AST
9 REB
3 BLK pic.twitter.com/HhSP5cXK8M— NBA (@NBA) February 5, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Απίθανος Παυλίδης: Πέτυχε χατ-τρικ στο 1-4 της Μπενφίκα επί της Πόρτο! (videos)
- Βιτόρια: «Αξίζαμε να κερδίσουμε»
- Super League: Η βαθμολογία των πλέι οφ - Τι θέλει ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα
- Φορτούνης: Σκόραρε στο 90+7' και χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα του μετά από 3 μήνες
- ΑΕΛ: Πέθανε οπαδός της ομάδας, την ημέρα της ανόδου