Παναθηναϊκός: Οδηγός του το 2012 για την ανατροπή του 2024!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα αντιμετωπίσει απόψε ( 02/05, 21:45) την Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 4 της σειράς, ψάχνοντας την νίκη που θα τον κρατήσει ζωντανό για το Final 4 του Βερολίνου.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει μια και μόνο δουλειά απόψε (02/05) και αυτή είναι να νικήσει την Μακάμπι, και να φέρει την σειρά στο ΟΑΚΑ που έχει ζήσει την ίδια κατάσταση το 2012.

Το έργο του εξάστερου δεν είναι εύκολο αλλά έχει ξαναγίνει με επιτυχία στο παρελθόν. Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλη ευκαιρία και το σημερινό ματς (μέχρι το επόμενο) μπορεί να κρίνει την σειρά. Όμως η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει δείξει ότι δεν πέφτει αμαχητί. Αυτός είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην επιτυχία και να γράψει με χρυσά γράμματα μια ιστορία που έχει ξαναγίνει.

Το ονειρικό ξεκίνημα που επιφύλασσε μια άσχημη έκπληξη…

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με πλεονέκτημα έδρας σε ένα κατάμεστο από οπαδούς του ΟΑΚΑ. Το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει με σκορ 93-73 με τους πράσινους να κάνουν μια γιορτή με καλεσμένους τους Ισραηλινούς και δείχνοντας πως η σειρά θα γίνει πράσινη χωρίς μεγάλη δυσκολία. Όμως το ονειρικό ξεκίνημα της σειράς επιφύλασσε έναν εφιάλτη.

Η αντεπίθεση της Μακάμπι

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς οδηγήθηκε στην παράταση με τους Ισραηλινούς εν τελεί να καταφέρνουν να κάνουν το break (92-94) φέρνοντας την σειρά στα ίσα και δείχνοντας πως δεν έχουν τελειώσει. Το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της Μακάμπι ήταν ακόμα ένα δείγμα της ομάδας του τότε τεχνικού της Ντέιβιντ Μπλάτ πως ο Παναθηναϊκός δεν θα περάσει εύκολα από εκεί, αλλά και πως το break στο δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα ήταν η σπίθα για να πάρει την πρόκριση στο Final 4.

Το έπος των πράσινων

Στο τέταρτο παιχνίδι μέσα στο Ισραήλ ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και έδειξε πως δεν θα κατέθετε τα όπλα αμαχητί. Με τους Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους αλλά και Βουγιούκα να βγαίνουν μπροστά οι πράσινοι πήραν το παιχνίδι με 69-78 και κατάφεραν να φέρουν την σειρά ξανά στα μέτρα τους ξανά στο ΟΑΚΑ και κυρίως την ευκαιρία να γράψουν ένα έπος.

Ήταν 5 Απριλίου του 2012 όταν σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα έγραφε ιστορία απέναντι στην μέχρι τότε 5 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το παιχνίδι ήταν από την αρχή δύσκολο, αλλά μέχρι την Τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν με διαφορά 12 πόντων και με τους Περπέρογλου και Βουγιούκα να βλέπουν την μπασκέτα <<βαρέλι>> όλα έδειχνα ιδανικά. Όμως η Μακάμπι ήταν δεδομένο πως θα αντιδρούσε και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (85-85) με την ίδια να έπρεπε να αμυνθεί για 5’ δευτερόλεπτα για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Όμως ο Διαμαντίδης πήρε φάουλ από τον Χέντριξ, ευστόχησε στη μια βολή και πλέον ο Παναθηναϊκός ήταν μια άμυνα μακριά από το Final 4. Η κατάληξη γνωστή η Μακάμπι δεν κατάφερε ποτέ να εκτελέσει επίθεση ο Μπατίστ έκλεψε την μπάλα και με σουτ την έστειλε στον ουρανό του ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό στο Final 4.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News