ΔΕΑΒ: Δήλωσε αναρμόδια για Γιαννακόπουλο-Κάλεσε σε απολογία Λεσόρ και Λαρεντζάκη

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΑΒ δήλωσε πως δεν είναι η αρμόδια αρχή για να επέμβει σχετικά με τις αναρτήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ παράλληλα κάλεσε σε απολογία τους Ματίας Λεσόρ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Την αναρμοδιότητά της για την τιμωρία του προέδρου του Παναθηναϊκού AKTOR, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όσον αφορά τις αναρτήσεις του, έκανε γνωστή η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ).  Επιπροσθέτως, κάλεσε σε απολογία τους Ματίας Λεσόρ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη για την συμπεριφορά που επέδειξαν κατά την λήξη του τρίτου παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ, κλωτσώντας ο ένας τον άλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

1. Σχετικά με υποβληθέντα αιτήματα τόσο από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, όσο και από πλειάδα ιδιωτών περί απαγόρευσης εισόδου μεμονωμένου φυσικού προσώπου – παράγοντα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- στον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR, που διεξάγεται στο ΣΕΦ σήμερα, 12 Ιουνίου, δεν υφίσταται εκ μέρους της ΔΕΑΒ σχετική αρμοδιότητα, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΑΒ συστήνει αυτοσυγκράτηση και λήψη κάθε δυνατού μέτρου πρόληψης επεισοδίων και εν γένει φαινομένων βίας από μέρους των διαγωνιζόμενων ΚΑΕ.

2. Καλεί σε ακρόαση στις 17/06/2024 δύο επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές των Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., για φερόμενο περιστατικό βίας (αλληλολάκτισμα μεταξύ τους), που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΑΚΑ, μετά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης στις 10/6/2024 μεταξύ των παραπάνω ομάδων, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

3. Καλεί σε ακρόαση στις 17/6/2024 αθλητή του Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, για φερόμενο περιστατικό βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΑΠΠΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, με άσκηση σωματικής βίας κατά αθλητή με αναπηρία, μετά τον αγώνα Α.Ο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, που διεξήχθη στις 8/6/2024, για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης της Ο.Σ.Ε.Κ.Α., αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News