Ντιφαλά: «Εχω χάσει τον ύπνο μου για λάθος απόφαση - Φέτος είχαμε κάποιες κακές διαιτησίες»

Έκανε αυτοκριτική ο Μεντί Ντιφαλά, μιλώντας στη Nova, στο πλαίσιο του σεμιναρίου της EuroLeague για τους προπονητές.

Στη Γλυφάδα βρίσκεται σήμερα ο διαιτητής της EuroLeague, Μεντί Ντιφαλά, ώστε να παρουσιαστεί στο σεμινάριο προπονητικής της διοργάνωσης.

Ο γνωστός διαιτητής, από τον οποίον ο Ολυμπιακός είχε έντονα παράπονα, ιδίως στα playoffs, μίλησε στη Nova και απάντησε σε ερωτήσεις, έχοντας διάθεση για αυτοκριτική.

Αναλυτικά:

«Ήταν μια πολύ καλή σεζόν, είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές διαιτησίες. Είχαμε κάποιες καλές, άλλες φορές όχι. Οι προπονητές και οι παίκτες προσπαθούν να μας πιέσουν για τα επόμενα σφυρίγματα, να μας πείσουν ότι αδικούνται. Είναι μια στρατηγική αυτό. Μπορεί να νομίζουν ότι είμαστε τα εμπόδια, αλλά εμείς εκεί απλά ρυθμίζουμε το παιχνίδι».

Για το αν θεωρεί ότι οι παίκτες διαμαρτύρονται όλο και περισσότερο: «Θα έλεγα ότι γίνεται όλο και πιο κοινό τώρα. Προσπαθούν να μας βάλουν πίεση, να κατηγορήσουν τους διαιτητές για τα λάθη τους. Είμαστε άνθρωποι κάνουμε λάθη. Λάθη κάνουν οι προπονητές, λάθη κάνουν οι παίκτες, λάθη κάνουμε και εμείς, δεν είμαστε τέλειοι.

Η διαφορά είναι ότι αυτοί έχουν πρόσβαση στον Τύπο, μπορούν να εκφράσουν τους εαυτούς τους στις συνεντεύξεις Τύπου, εμείς δεν έχουμε αυτή την πρόσβαση. Καταλαβαίνουμε ότι δεχόμαστε πίεση επειδή και αυτοί με τη σειρά τους δέχονται πίεση και προσπαθούν να καλύψουν και τα δικά τους λάθη. Προσπαθούμε να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται. Συνεχώς όλοι οι διαιτητές δουλεύουν για να γίνονται καλύτεροι».

Για το αν έχει  χάσει τον ύπνο του για κάποιο λάθος: «Σίγουρα. Συμβαίνει σε όλους μας. Κάποιες φορές είμαστε στη σωστή θέση, σωματικά είμαστε εκεί που πρέπει, όχι όμως και πνευματικά. Έχει συμβεί σε μένα και προσπαθώ να το κάνω να μη συμβεί ξανά στη σεζόν. Κάθε φορά που κάνω λάθος προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει. Δεν ξέρω τον κανόνα; Δεν είχα καλό οπτικό πεδίο; Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορείς να κάνεις λάθος».

Για το αν οι διαιτητές… ισοφαρίζουν ένα λάθος με ένα άλλο: «Αν κάνω ένα λάθος για οποιοδήποτε λόγο, δεν θα κάνω άλλο λάθος για να το ισοφαρίσω , γιατί τότε θα έχω κάνει δύο λάθη. Θα προτιμούσα να έχω ένα λάθος αντί για δύο. Κάποιες φορές θα μιλήσω με έναν προπονητή και θα μου πει ότι έκανες αυτό το λάθος και θα του ζητήσω συγγνώμη».

Για το τι σκέφτεται όταν έρχεται στην Ελλάδα: «Όταν είναι να έρθω στην Ελλάδα χαίρομαι. Έχετε πολύ ωραίους ανθρώπους και συνήθως καλό καιρό. Δεν έχω πρόβλημα με καμία ομάδα και με καμία χώρα. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Όλα καλά, έχω τις διευθύνσεις και κάποιων πολύ ωραίων μαγαζιών και περνάω φανταστικά».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News