Ολυμπιακός: Οι Ντόρσεϊ και Εβανς ανοίγουν τον δρόμο για... Φουρνιέ

Τι φανερώνει το μεταγραφικό «back-to-back» του Ολυμπιακού με Ντόρσεϊ και Εβανς ενόψει της… καυτής μεταγραφικής συνέχειας…

Ξεκίνησε, λοιπόν, και ο Ολυμπιακός τις κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι της ευρωπαϊκής μπασκετικής αγοράς, κατευνάζοντας κάπως τα… ανήσυχα πνεύματα, που ζητούσαν μεταγραφές «εδώ και τώρα».

Τα ίδια πνεύματα, βέβαια, που αν οι «ερυθρόλευκοι» κινούνταν για περιπτώσεις σαν αυτή του Πάντερ, του Μπάλντγουιν, του Λούντμπεργκ, του Μπράουν ή του Ντιλικίνα, θα ξεκινούσαν τις… μαύρες συγκρίσεις με τα όπλα των «απέναντι», δίνοντας έτσι το σύνθημα για νέους κύκλους γκρίνιας.

Ο Ολυμπιακός δεν «έχασε» κανέναν από τους παραπάνω, γιατί πολύ απλά δεν ασχολήθηκε μαζί τους, παρότι δεν ήταν όλοι εντελώς αταίριαστοι με το προφίλ παίκτη που – θεωρητικά – ψάχνει η ομάδα. Τρόπον τινά… τους σνόμπαρε, στέλνοντας το πρώτο μήνυμα, που έχει να κάνει με την ποιότητα που θα αναζητήσει στην «άλλη» αγορά.

Οι πρώτες δύο κινήσεις, οι οποίες δεν είναι επίσημες, αλλά δε διαψεύδονται, αφορούν δύο περιπτώσεις γνώριμων, που για διαφορετικούς λόγους έπρεπε να αποκτηθούν. Ο μεν Ντόρσεϊ πρόκειται για μία περίπτωση παίκτη στα κυβικά του Κάναν, που ως κάτοχος διαβατηρίου, έχει το πλεονέκτημα στη σύγκριση χρησιμότητας, ενώ ο δε, Κίναν Έβανς, πρόκειται για ένα στοίχημα – ορισμό του «low risk – high reward».

Ο Έβανς, όμως, δεν αποκτήθηκε για να γίνει «πρόβλημα» άμα τη επιστροφή του. Το «χτίσιμο» του νέου ρόστερ θα έχει μία θέση ανοιχτή για τον σούπερ σκόρερ της Ζαλγκίρις στον άσσο, δηλαδή πίσω και εν δυνάμει μπροστά από τους Γουόκαπ και Γκος.

Έτσι, το… όπλο άμεσης χρήσης που θα αποκτήσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δε μπορεί παρά να είναι για τις θέσεις 2-3 ή 3-2.

Άλλωστε, από εκείνα τα σημεία του παρκέ προκύπτουν συνήθως οι καλές «επιθετικογενείς» περιπτώσεις κομμένων από το NBA. Τέτοιος είναι ο Φουρνιέ, τέτοιος είναι ο Μίχαλιουκ, τέτοιος είναι ο Λόνι Γουόκερ (παρότι 1,93μ.) , τέτοιος ήταν πριν μερικά χρόνια ο Χεζόνια, τέτοιος ήταν ακόμη και ο Ναν, που πατά περισσότερο στο «3» παρά στο «1».

Έδειξε διαθέσεις

Στέλνει και τα δικά της μηνύματα η αμεσότητα του deal με τον Ντόρσεϊ, ο οποίος θα πάρει ένα «δυνατό» συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό, χωρίς υπερβολικά παζάρια και διαπραγματεύσεις. Η ιστορία του Ελληνοαμερικανού ήταν από αυτές που έπρεπε να κλείσουν γρήγορα και έτσι έγινε. Σημάδι αποφασιστικότητας.

Τα 1,3 εκατομμύρια – και κάτι παραπάνω – τον χρόνο, που θα παίρνει ο κορυφαίος Έλληνας σουτέρ, πρόκεινται για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, με πάντα υπαρκτή την πιθανότητα να υπολογίζεται ως δεύτερος σούτινγκ γκαρντ πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Όχι ότι ποτέ υπήρξε πραγματικό ζήτημα… τσιγκουνιάς, όμως είναι σίγουρα ενθαρρυντικό για τους φίλους του Ολυμπιακού ότι αυτό που πριν έναν χρόνο αποτελούσε σίριαλ, φέτος θεωρήθηκε αυτονόητο και ήρθε έτσι εις πέρας, πριν βγει ο Ιούνιος.

Τα «μέτωπα» πάντως, είναι πλέον συγκεκριμένα. Αν η ανταλλαγή του Βεζένκοφ σημαίνει ότι η περίπτωση του θα ξεκαθαρίσει νωρίτερα, είτε θετικά, είτε αρνητικά, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα περάσουν ένα υπόλοιπο καλοκαιριού λιγότερο περίπλοκο από ότι το περίμεναν.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News