Εθνική Μπάσκετ: Αυτούς τους τρεις «έκοψε» ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης, μετά την φιλική επικράτηση της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στις Μπαχάμες, ανακοίνωσε τους αθλητές που δεν θα συνεχίσουν με την ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Η Εθνική Ελλάδας έθελξε με την παρουσία της και στις δύο πλευρές του παρκέ, προσπερνώντας το εμπόδιο της εθνικής Μπαχάμες με 102-75. Μετά την λήξη της αναμέτρησης, ο Βασίλης Σπανούλης προέβη σε δηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός και θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ανακοίνωσε τους παίχτες που «κόπηκαν» από την συνέχεια της προετοιμασίας και συνεπώς και από το Προολυμπιακό τουρνουά. Πρόκειται για τους Λευτέρη Μαντζούκα, Γιώργο Τανούλη και Γιάννη Κουζέλογλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη:

«Τρία παιδιά που έδωσαν τα πάντα και μας βοήθησαν πολύ, ο Κουζέλογλου, ο Τανούλης και ο Μαντζούκας δεν θα είναι μαζί μας. Δεν φεύγουν από την Εθνική ομάδα, ίσως θα είναι την επόμενη φορά. Η πόρτα της Εθνικής ομάδας θα είναι ανοιχτή για όλους. Αύριο θα έχουμε ρεπό και μετά θα αρχίσουμε την προετοιμασία. Όπως βλέπω την ομάδα να προπονείται και να παίζει, θεωρώ πως θα είμαστε αυτοί που πρέπει.

Μόνο χαρούμενο μπορούν να με κάνουν οι πολλές ασίστ. Το έχουν καταλάβει όλα τα παιδιά. Πρέπει να είμαι τρελός, όπως σαν ξανάπα, για να μην εκμεταλλευτούμε τον Γιάννη. Αυτό όμως που θέλω να αξιοποιήσουμε, είναι να νιώθουν όλα τα παιδιά άνετα παίζοντας με τον Γιάννη. Βλέπετε ότι δεν υπάρχει δισταγμός στα σουτ, ο Γιάννης έχει εξαιρετικά διαβάσματα και ήταν πολύ καλύτερος από ό,τι περίμενα. Είναι αν όχι ο καλύτερος από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι τιμή να τον έχουμε στην πατρίδα μας, αλλά και εκείνος έχει καταλάβει πως έχει σπουδαίους συμπαίκτες. Είμαστε ομάδα, ο ένας παίζει για τον άλλο και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε να μας βοηθήσει. Περιμένουμε την Τετάρτη γεμάτο γήπεδο και με πολύ πάθος, για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πρέπει να ξαναφέρουμε το μπάσκετ ψηλά, τα 15 χρόνια χωρίς διάκριση είναι πολλά. Είμαστε εδώ για να ξεδιπλώσουμε τις αρετές μας και το DNA του Έλληνα. Η Εθνική ομάδα ενώνει όλους τους Έλληνες.

Δουλεύουμε πολύ στις αποστάσεις, ήταν το πρώτο που ήθελα να βάλω στην ομάδα. Ειδικά με τον Γιάννη είναι το πρώτο που πρέπει να βάλουμε. Μπορούν να ανοίξουν πολλοί παίκτες τον αιφνιδιασμό, όλοι μπορούν να το κάνουν. Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε το ριμπάουντ και όλοι να τρέξουμε μπροστά. Αν εξασφαλίζουμε το ριμπάουντ, θα έχουμε πολλές ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει στο spacing, πρέπει να το τελειοποιήσουμε και να παίζουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση και παραπάνω».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News