ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα το «ύστατο χαίρε»

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα από συγκίνηση και οδύνη πραγματοποιείται η ταφή του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στον οικογενειακό τάφο των Ίβκοβιτς, στο κοιμητήριο του Νέου Βελιγραδίου.

Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία δίνουν πολλές εξέχουσες προσωπικότητες, όχι μόνο από το χώρο του μπάσκετ, αλλά από όλους τους χώρους.

Η τελετή της ταφής πραγματοποιείται στο οικογενειακό μνήμα των Ίβκοβιτς, όπου αναπαύονται τόσο οι γονείς, όσο και ο αγαπημένος αδελφός του «Ντούντα», Σλόμπονταν, ο οποίος είχε «φύγει» από τη ζωή το 1995.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο του τελετουργικού της κηδείας, περιστέρια (για τα οποία ο Ίβκοβιτς είχε πάθος) αφέθηκαν ελεύθερα και πέταξαν, ως μία συμβολική κίνηση ότι θα τον «συνοδεύσουν» στον ουρανό, επισφραγίζοντας το πέρασμά του από τα εγκόσμια στην αιωνιότητα.

Από το χώρο του μπάσκετ, στο «ύστατο χαίρε» του Ντούσαν Ίβκοβιτς παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Σκινδήλιας, Νίκος Λεπενιώτης, Χρήστος Μπαφές, Κώστας Μπογατσιώτης, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Βασίλης Παραμανίδης, Νίκος Φιλίππου, Δήμος Ντικούδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Τίτος Κομνηνός, Τάκης Λιβιεράτος, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, Βλάντε Ντίβατς, Ζάρκο Πάσπαλι, Ντίνο Ράτζα, Νίκολα Πέκοβιτς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Πέρο Άντιτς, Ντέγιαν Ράντονιτς, Γιούρι Ζντοβτς, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Μίλαν Τόμιτς, Μάρκο Κέσελ, Νέναντ Κρίστιτς και Ράσο Νεστέροβιτς.

Ανατριχιαστική ήταν η στιγμή όπου οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ντίνο Ράτζα, Ζάρκο Πάσπαλι, Γιούρι Ζντοβτς, Βλαντε Ντίβατς και Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς κουβάλησαν το φέρετρο του «Ντούντα» στο αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία.

Δείτε τις πραγματικά σπαρακτικές εικόνες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News