ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού»

Την Τρίτη (21/9) έγινε η κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς με πολλούς ανθρώπους του μπάσκετ να μιλούν για τον θρυλικό Σέρβο τεχνικό.

Η κηδεία του εμβληματικού Σέρβου προπονητή, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να λέει το τελευταίο «αντίο» σε έναν άνθρωπο που λάτρεψε το μπάσκετ. 

Στο Βελιγράδι βρέθηκαν οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Βασίλης Σπανούλη, ο Δήμος Ντικούδης, ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Νίκος Φιλίππου και δεκάδες άλλοι φίλοι και παλιοί συνεργάτες του θρυλικού Ντούντα.

Μετά την τελετή όσοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Βελιγραδίου, έκαναν δηλώσεις εκθειάζοντας το έργο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ ο Γιώργος Αγγελόπουλος επισήμανε ότι «ήταν ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού».

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ήταν ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού, παγκόσμια φυσιογνωμία, θρύλος του μπάσκετ. Ζήσαμε απίθανες στιγμές μαζί του, μαγικές. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

Βασίλης Σπανούλης: «Πολλές κουβέντες χαρακτηρίζουν τον Ντούντα ήταν ένας δάσκαλος για όλους μας και είναι πραγματικά μία πολύ λυπηρή ημέρα για όλους μας».

Δημήτρης Ιτούδης: «Ο Ντούσαν μπορεί να μην τον ξαναδούμε στη ζωή αλλά θα είναι στις ψυχές και στις καρδιές όλων των ανθρώπων τους οποίους βοήθησε και είναι αμέτρητοι, χιλιάδες και στην Ελλάδα και στην Σερβία και στην Τουρκία και στη Ρωσία. Είναι παγκόσμιος. Είναι μεγάλη η θλίψη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα».

Θοδωρής Παπαλουκάς: «Ήρθαμε σήμερα εδώ να τιμήσουμε τη μνήμη του. Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ, βοήθησε πολύ κόσμο και αυτό φάνηκε από την προσέλευση του κόσμου. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Δήμος Ντικούδης: «Είναι μία τεράστια απώλεια για το παγκόσμιο μπάσκετ και σαν ελληνικό μπάσκετ έχουμε πάρει πάρα πολλά από τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς και εγώ προσωπικά. Ήρθαμε σήμερα εδώ να δώσουμε φόρο τιμής».

Νίκος Φιλίππου: «Για όλους εμάς ο Ντούντα ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένας καλός προπονητής. Ήταν ο φίλος μας, ο άνθρωπός μας, αυτός που από μικρά παιδιά μας δίδαξε πολλά πράγματα».

Δείτε τις δηλώσεις στην ΕΡΤ:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News