Υπεράνω Όλων: Είναι μωρέ που όλα γίνονται στα πλαίσια της ισονομίας και της διαφάνειας
Διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην αντιμετώπιση απέναντι στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό.
Ναι, αλλά δεν έδωσε το χέρι του ο Ντόρσεϊ στον Μπαρτζώκα. Ενώ στον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια με τους Παπαπέτρου , Μπράουν και Αντετοκούμπο, όλα βαίνουν καλώς. Προβλήματα υπάρχουν μόνο στον Ολυμπιακό.
Ο δε «υπερηχητικός» Παναθηναϊκός, βρίσκεται ισόβαθμος στην 4η θέση με 10 ήττες , μαζί με Ερυθρό Αστέρα και Μπάγερν, αλλά ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 18 νίκες κερδίζει δύσκολα χωρίς να έχει σταθερή απόδοση , έχοντας παίξει πλήρης, ποτέ!
Αυτή είναι η δημοσιογραφία εν έτει 2025. Χαλάνε κάποιους τα όσα ακούγονται από το στόμα ενός παρορμητικού οπαδού (καταδικαστέα και αυτά δεν το συζητάμε) και όχι όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί από το στόμα ιδιοκτήτη. Χαλάει τους ίδιους η «συμπεριφορά» του Μπαρτζώκα , αλλά δεν έχουν πρόβλημα με την συμπεριφορά «άλλων» προπονητών που προσβάλουν και την χώρα και την νοημοσύνη μας.
Τους όρους με τους οποίους «χαρίστηκε» το ΟΑΚΑ, το πάρκινγκ και οι περιβάλλοντες χώροι, τους έχετε δει πουθενά να αναφέρονται; Όχι και ούτε πρόκειται. Πόσα ήταν τελικά τα χρήματα που χρειάστηκαν και έβαλε από την τσέπη του για την ανακαίνιση και την διαμόρφωση του γηπέδου; Όχι. Είναι μωρέ που όλα γίνονται στα πλαίσια της ισονομίας και της διαφάνειας.
Κατά τα άλλα ακόμη «συζητάνε» για το ΣΕΦ. Γιατί δεν μας λένε τους όρους που θέτει η Κυβέρνηση για να το παραχωρήσει και αν και κατά πόσο συμφέρει στην τελική με αυτούς , τον Ολυμπιακό να το αποκτήσει; Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ξαναγίνει γήπεδο μπάσκετ; Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εγκαταστάσεις; Γιατί αν κρίνουμε σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε κάθε φορά που βρέχει, μάλλον ψάχνουν για κορόιδα.
Τα επιπλέον 30.000.000 των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για τις εγκαταστάσεις όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού βρέθηκαν. Για το νέο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού, την πλήρη ανακαίνιση του ΣΕΦ και την εξόφληση του υπολοίπου δανείου του Καραϊσκάκη μόνο δεν υπάρχουν. Που στην τελική είναι και τα μισά (!) από όσα δίνονται απλόχερα στους άλλους. Και το ξαναλέω. Πολύ καλά κάνουν και τα δίνουν. Αλλά να τα δίνουν με την ίδια απλοχεριά όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και σε όλα τα σωματεία της χώρας για να ανέβει επίπεδο ο αθλητισμός μας.
Έτσι όπως «λειτουργεί» η Κυβέρνηση παραβιάζει τους κανόνες ισονομίας βάζοντας σε θέση ισχύος τον Παναθηναϊκό από πλευράς εσόδων. Να φανταστώ με την διαιτησία στην Ευρωλίγκα όλα καλά, από την στιγμή που κερδίζει τα ματς. Βλέπει κανείς ή όχι ότι «βγάζει» τα παιχνίδια με μόλις 7 παίχτες; Εδώ ήρθε ο Γκέιμπριελ , είναι ο μόνο ψηλός, και δεν «κάνει» φάουλ πια που στην Μακάμπι δεν προλάβαινε να πατήσει παρκέ.
Στο χτεσινό ματς με την Εφές πχ έπαιξαν οι Σλούκας 26, Όσμαν 25, Γκράντ 29, Ναν 33, Γκέϊμπριελ 23, Ερναγκόμεθ 33, και Μήτογλου 29 λεπτά … χωρίς να υποπίπτουν σε φάουλ που θα έβγαζαν κάποιον η κάποιους σύμφωνα με την λογική από το παιχνίδι. Πως διάολο αμύνονται σε άθλημα επαφής, με το σκορ να συμβαδίζει η να βρίσκονται πίσω; Με τα μάτια πάντως δεν το λες. Με 7 στην ουσία παίχτες βγάζουν 40 λεπτά και όχι μόνο τώρα.
Δεν αμφιβάλλω για την αξία των προαναφερθέντων παιχτών τους αλλά όσοι έχουν παίξει μπάσκετ ξέρουν ότι δεν γίνεται υπό φυσιολογικές συνθήκες όταν η διαιτησία κόβει το καρπούζι στην μέση να «βγάζουν» όλα τα ματς αλώβητοι. Τουλάχιστον με την συμμετοχή 9-10 παιχτών βγαίνουν παιχνίδια τέτοιας δυσκολίας, αξίας και επιπέδου. Ειδικά στις θέσεις 4-5 που χρειάζονται 5 παίχτες για την φθορά των φάουλ στις μάχες μέσα στην ρακέτα για άμυνα και ριμπάουντ. Όχι να την βγάζουν καθαρή με 2,5 αθλητές. Σκούξτε όσο θέλετε, γιατί οι αλήθειες είναι που πειράζουν. Εδώ μιλάμε με στοιχεία και όχι με προπαγάνδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Αγγελόπουλοι-Βρούτσης: Τα έκαναν μούσκεμα!
- Ολυμπιακός: Με Τσικίνιο και Ποντένσε κόντρα στον ΟΦΗ
- Παναθηναϊκός: «Καμία προσέγγιση η ενδιαφέρον για τις μετοχές της ΠΑΕ»
- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης: Πανελλήνιο ρεκόρ η Παυλοπούλου, θέση στον τελικό έκλεισε ο Μάρκος
- ΣΕΦ: Η επιστολή των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα
