Final-8: Τζάμπολ με Παναθηναϊκός-Περιστέρι και Προμηθέας-Μεγαρίδα

Παναθηναϊκός, Περιστέρι, Προμηθέας και Μεγαρίδα μπαίνουν πρώτοι στη διεκδίκηση του Κυπέλλου Ελλάδας μέσα από το Final-8, που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

To Final-8 του Κυπέλλου Ανδρών μπάσκετ αρχίζει σήμερα στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου με τον Προμηθέα να αντιμετωπίζει στις 17:00  τη Νεανική Εστία Μεγαρίδας για το πρώτο εισιτήριο στην τετράδα  και να ακολουθεί ο δεύτερος αποψινός προημιτελικός ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Περιστέρι (20:15).

Ηλίας Παπαθεοδώρου (Προμηθέας): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι κι ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε για μια ακόμη χρονιά σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ. Προσπαθήσαμε πολύ στη διάρκεια του πρωταθλήματος να κατακτήσουμε αυτή τη θέση και το πετύχαμε σχετικά νωρίς. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με αντίπαλο τη Νεανική Εστία Μεγαρίδας, μια ομάδα που κάνει καταπληκτική πορεία στην Elite League και παίζει πολύ καλό μπάσκετ μετρώντας ένα μεγάλο νικηφόρο σερί. Πρέπει να σεβαστούμε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο αντίπαλος. Εμείς έχουμε τα προβλήματά μας εδώ και καιρό και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να τα διαχειριστούμε. Δεν περιμένουμε ένα εύκολο παιχνίδι, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε και να περάσουμε στον τελικό».

Γιώργος Μάνταλος (Μεγαρίδα): «Θα έχουμε αρκετό κόσμο, θα εκπροσωπηθούμε. Αν γινόταν η διοργάνωση στην ηπειρωτική Ελλάδα θα είχαμε χιλιάδες. Τώρα είναι η θάλασσα που μας δυσκολεύει (γέλια). Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, στα όρια του ευδαιμονικού. Το απολαμβάνει όλη η πόλη, τα παιδιά είναι ευτυχισμένα και δικαιούνται 100% αυτό που πέτυχαν. Θέλουμε να το απολαύσουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ανεξαρτήτως αποτελέσματος.        Ίσως είμαστε η μόνη ομάδα εδώ που δεν είναι αυτοσκοπός να πάει έστω έναν γύρο παραπέρα. Η συμμετοχή από μόνη της είναι κάτι εκπληκτικό.

Εργκίν Αταμάν (Παναθηναϊκός): «Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο, άρα για μας δεν έχει σημασία αν πρόκειται για παιχνίδι πρωταθλήματος, Ευρωλίγκας ή Κυπέλλου. Παίζουμε πολλά παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε αύριο να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε. Φυσικά ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε, αλλά αν το σκεφτείς, μπορείς να πάρεις ένα τρόπαιο μετά από τρία παιχνίδια, οπότε για μένα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Στην Ευρωλίγκα κερδίζεις το τρόπαιο μετά από 40-41 παιχνίδια, στο πρωτάθλημα παίρνεις τον τίτλο μετά από 35 παιχνίδια, με playoffs. Εδώ είναι τρία παιχνίδια, φυσικά θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα. Αν κερδίσουμε, καλώς, αν όχι, είναι εντάξει. Δεν είναι ο βασικός μας στόχος το Κύπελλο, αλλά είμαστε εδώ για τη νίκη».

Γιώργος Λιμνιάτης (Περιστέρι): «Προσεγγίζουμε τον προημιτελικό όπως όλα τα παιχνίδια με ομάδες αυτού του επιπέδου. Ο αντίπαλος για μας δεν έχει καμία σημασία, ακόμη κι αν είναι τόσο υψηλού επιπέδου. Έχουμε αποδείξει φέτος, κυρίως στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Προσπαθούμε να διεκδικήσουμε όποιο ποσοστό νίκης μάς αναλογεί απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο κι αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και αύριο».

FINAL-8

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου

  • 17:00 Προμηθέας Π.-ΝΕ Μεγαρίδος (1)
  • 20:15 Παναθηναϊκός-Περιστέρι (2)

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου

  • 17:00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (3)
  • 20:15 Ολυμπιακός-Καρδίτσα (4)

HMITEΛΙΚΟΙ

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου

  • 17:00 Νικητής 1-Νικητής 2
  • 20:15 Νικητής 3-Νικητής 4

ΤΕΛΙΚΟΣ

  • Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου

20:15 Νικητής Α-Νικητής Β

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News