EuroLeague: «Λίγκα 20 ομάδων με Ντουμπάι, Βαλένθια και... ΤΣΣΚΑ»

Το ισπανικό δημοσίευμα για τα πλάνα της EuroLeague αναφορικά με την επόμενη σεζόν και… το NBA.

Η EuroLeague συνεχίζει να προχωρά με τα σχέδιά της για το μέλλον! Παρά την πρόθεση του ΝΒΑ να επεκταθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ σε συνεργασία με τη FIBA, η κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης διαμορφώνει τον προγραμματισμό της για την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με το «encestando.es», το οποίο επικαλείται δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Βίρτους Μπολόνια, Μάσιμο Ζανέτι, η διοργανώτρια Αρχή επιθυμεί να αυξήσει τις ομάδες σε 20, εντάσσοντας τη Ντουμπάι BC και τη Βαλένθια στη διοργάνωση.

Ο Ζανέτι αποκάλυψε πως η Ευρωλίγκα πρότεινε στη Βίρτους τριετές συμβόλαιο συμμετοχής, τονίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί και η ομάδα του Ντουμπάι στη διοργάνωση. «Λάβαμε μια πρόταση για τριετή παρουσία στην Ευρωλίγκα, μαζί με την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, καθώς το οικονομικό κόστος της συμφωνίας είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον του ΝΒΑ για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Ζανέτι υπογράμμισε πως γίνονται πολλές συζητήσεις, αλλά η Ευρωλίγκα παραμένει μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίως, διατηρώντας μεγάλη δυναμική. Η ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας από το Ντουμπάι, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να προσφέρει νέες ευκαιρίες.

Το ισπανικό μέσο τονίζει επίσης ότι, εκτός από τη Ντουμπάι BC, στη λίστα των νέων ομάδων βρίσκεται και η Βαλένθια, ενώ η Άλμπα Βερολίνου, της οποίας το συμβόλαιο λήγει, ενδέχεται να μη συνεχίσει στη διοργάνωση. Έτσι, με τις νέες προσθήκες, ο αριθμός των ομάδων θα φτάσει τις 19, ενώ το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο ενδέχεται να δοθεί είτε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας – αν επιστρέψει – είτε στον νικητή του EuroCup, εκτός αν το τρόπαιο καταλήξει στη Βαλένθια.

Ωστόσο, το δημοσίευμα καταλήγει ότι η Ευρωλίγκα ίσως αντιμετωπίσει προκλήσεις κατά την επόμενη σεζόν, αν κάποιος από τους πιο ισχυρούς συλλόγους της αποφασίσει να αποχωρήσει το 2026, προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα ευρωπαϊκή λίγκα του ΝΒΑ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2025.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News