ΚΑΡΙΜ-ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΤΖΑΜΠΑΡ: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους παίκτες ή απομάκρυνσή τους από τις ομάδες»

O ζωντανός θρύλος του NBA, Kαρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ, τάχθηκε για άλλη μία φορά υπέρ του εμβολίου, λεγόντας πως θα ήταν συνετό η λίγκα να ορίσει ασφαλιστικές δικλίδες για όλες τις ομάδες οι οποίες θα αναγκάζουν όλους τους παίκτες να εμβολιαστούν.

Το ζήτημα του εμβολιασμού έχει διχάσει μεγάλος μέρος της αμερικανικής κοινωνίας, με το NBA φυσικά να ακολουθεί όλες τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα.

Ενώ έχει γίνει γνωστό ότι το 90% του συνόλου των παικτών του NBA είναι πλήρως εμβολιασμένο, υπάρχει μία μειοψηφία η οποία αντιστέκεται σθεναρά στην προοπτική του εμβολιασμού, δημιουργώντας μάλιστα προβλήματα σε συγκεκριμένες ομάδες της λίγκας που υπάγονται στις πολιτείες του Σαν Φρανσίσκο και της Νέας Υόρκης.

Ο κορυφαίος σκορέρ όλων των εποχών στο NBA, Kαρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ, έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του εμβολίου, προτρέποντας όσους περισσότερους μπορεί στο να το κάνουν.

Μιλώντας στον Ματ Σάλιβαν του περιοδικού «Rolling Stone», ο «big fella» πήρε για πολλοστή φορά θέση για το ζήτημα, σημειώνοντας ότι το NBA θα ήταν συνετό να κάνει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό (από προαιρετικό) και να τιμωρεί με αποβολή όλους τους «αρνητές» του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Το ΝΒΑ θα πρέπει να διασφαλίσει πως όλοι οι παίκτες και οι άνθρωποι του προπονητικού επιτελείου θα είναι εμβολιασμένοι, αλλιώς να αποχωρήσουν από την ομάδα. Δεν υπάρχει χώρος για παίκτες που θέλουν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των συμπαικτών τους, των ανθρώπων του staff και των οπαδών, επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης. Βρίσκω χαζό στους αρνητές του εμβολίου, αυτόν τον εγωισμό τους και την δυσπιστία τους προς τους ειδικούς».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News