ΕΟΚ: Όχι στην αύξηση των ξένων παικτών στις 12άδες των ομάδων της Stoiximan GBL
Αρνητική ήταν η απάντηση τις ΕΟΚ στην προοπτική να αυξηθούν οι ξένοι παίχτες στις 12άδες των ομάδων στην Stoiximan GBL.
Σήμερα, Δευτέρα (21/7), έλαβε χώρα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να δίνει αρνητική απάντηση στο ενδεχόμενο να ανεβάσει τον αριθμό των ξένων στην Stoiximan Basket League.
Η πρόταση αφορούσε τη χρήση 6+2 ξένων παικτών, που πρακτικά σημαίνει ότι κάθε ομάδα θα μπορεί να δηλώνει οκτώ ξένους στο ρόστερ της, με έξι εξ αυτών να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόταση δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να αυξήσει τον αριθμό των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα. Έτσι, όλα δείχνουν πως θα διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς.
Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές ομάδες — ορισμένες εκ των οποίων επιθυμούν την πλήρη κατάργηση του περιορισμού στους ξένους — αναμένεται να υπερψηφίσουν την πρόταση. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο έχει η ΕΟΚ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις «μαύρες εποχές»
- Ολυμπιακός: Μια ζόρικη εκδρομή στην Βαρκελώνη!
- Χρήστος Κόντης: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να ανεβάσουμε πιο ψηλά τον ΟΦΗ»
- Παναθηναϊκός: Η αποστολή για το ματς κόντρα στον Βόλο - Απουσία της τελευταίας στιγμής
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στη Νίκαια
