ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: «Δεν ξεχνιέται το τρίποντο του 2016, να μείνει στο χώρο του μπάσκετ ο Σπανούλης»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης παραχώρησε δηλώσεις στον Νίκο Χατζηνικολάου, στο πλαίσιο της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» και αναφέρθηκε στο αλησμόνητο τελευταίο σουτ του Βασίλη Σπανούλη στον 4ο τελικό του 2016 και στις καλύτερες στιγμές της συνεργασίας τους.

Ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», μιλώντας για κάθε κεφάλαιο που σημάδεψε την τεράστια καριέρα του.

Ο «αναμορφωτής» της ιστορίας του Ολυμπιακού είδε πρόσωπα, τα οποία σέβεται και εκτιμά απεριόριστα, να τον εγκωμιάζουν και να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για όλα όσα πέτυχε στη μεγάλη διαδρομή του στο χώρο του μπάσκετ.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν μεταξύ αυτών που μίλησαν για τον Βασίλη Σπανούλη. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο τρίποντο-μαχαιριά μέσα στο ΟΑΚΑ, που είχε κρίνει το πρωτάθλημα του 2016 στον 4ο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και στις πολλές καλές στιγμές που έζησε με τον Βασίλη Σπανούλη στις κοινές τους θητείες σε Παναθηναϊκό και Εθνική ομάδα.

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής:

Για το τρίποντο του 2016: «Όχι δεν ξεχνιούνται αυτά τα τρίποντα. Ειδικά αν είναι το τελευταίο της καριέρας σου και με τέτοιο τρόπο, δυστυχώς δεν ξεχνιέται».

Για τον συμπαίκτη Βασίλη Σπανούλη: «Με τον Βασίλη είχαμε κοινή πορεία. Ξεκινήσαμε σαν συμπαίκτες. Ξεκινήσαμε από μικρές ομάδες που δεν ήμασταν μαζί, σε διαφορετικές ομάδες. Συναντηθήκαμε στην Εθνική ομάδα και από κει και πέρα, είχαμε μια πορεία στον Παναθηναϊκό. Με τον Βασίλη κάναμε αρκετή παρέα, ήμασταν και μόνοι, κυρίως μέναμε στα σπίτια μας άρα ταιριάξαμε κατευθείαν. Κάναμε παρέα εντός και εκτός γηπέδου.

Σίγουρα θέλαμε να πετύχουμε και οι δυο και να βοηθήσουμε την ομάδα που παίζαμε και συνάμα με την Εθνική, που όλοι θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη επιτυχία.

Ο Βασίλης είναι ένα παιδί που είναι 100% αφοσιωμένος στο μπάσκετ. Του αρέσει ο αθλητισμός, πλέον είναι και πατέρας και όσο έπαιζε ήταν και με τα παιδάκια του, τώρα θα έχει περισσότερο χρόνο να τα βλέπει. Ταιριάξαμε αμέσως. Εκτός γηπέδου βγαίναμε έξω όταν μπορούσαμε. Μέσα στο γήπεδο ήταν πολύ αφοσιωμένος Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε εκεί που έφτασε μέσα από πολύ σκληρή δουλειά, γιατί το μυαλό του και το σώμα του ήταν 100% στο να βελτιώνεται και να βοηθάει την ομάδα του».

Για τον αντίπαλο Βασίλη Σπανούλη: «Σαν αντίπαλος, δεν είμαι μόνο εγώ που το λέω, ήταν πολύ δύσκολος. Το λένε όλοι όσοι έχουν παίξει εναντίον του. Σαφώς και όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό, για εμάς ήταν ένας αντίπαλος που έπρεπε να προσέχουμε παραπάνω».

Για τις αξέχαστες κοινές στιγμές τους: «Οι στιγμές με την Εθνική είναι αυτές που σου μένουν παραπάνω από τις υπόλοιπες. Οι διακρίσεις που είχαμε με την Εθνική ήταν το πιο σημαντικό. Αλλά και επίσης οι διακρίσεις που είχαμε στον Παναθηναϊκό όταν ήμασταν συμπαίκτες, είναι και αυτές πολύ ξεχωριστές».

Για την «επόμενη μέρα» του Σπανούλη στο μπάσκετ: «Βασικά αυτό που θέλω για τον Βασίλη, και το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, είναι ότι δεν θέλω να φύγει από τον χώρο του μπάσκετ. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει πολλά και όλοι θέλουμε να μείνει στον χώρο του μπάσκετ. Από εκεί καιπέρα είναι δικιά του επιλογή αν θέλει να ακολουθήσει την προπονητική. Το μόνο που εύχομαι είναι να μείνει κοντά στο μπάσκετ. Από εκεί και πέρα το πόστο είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσει αυτός».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News