ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ: «Έχουμε σημάδια ότι η ομάδα είναι καλή»

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε μετά από τη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού (81-71) και τόνισε ότι η ομάδα του έχει σημάδια που δείχνουν πως θα γίνει καλή.

Ο Άρης πραγματοποίησε μία τρομερή ανατροπή και ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στην Basket League, αφού νίκησε τον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Καστρίτης ήταν εμφανώς ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Άρη στην ΕΡΤ:

«Είναι ξεκάθαρο ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως θέλουμε, όπως δουλεύουμε. Στα αποδυτήρια είπαμε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος να γυρίσουμε πίσω χωρίς ίχνος δύναμης από την υπερπροσπάθεια. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, κατέθεσαν ψυχή σήμερα. Είναι καταδικασμένη αυτή η ομάδα να κερδίζει όταν παίζει παραπάνω από τις δυνάμεις της, όταν είναι ακόμη και στο 90% μπορεί να χάνει από όλους. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια σε διοικητικό επίπεδο. Και μόνο το ότι είμαστε στο παρκέ είναι ένας τίτλος. Κάθε μέρα είναι ημέρα επιβίωσης».

Στη συνέντευξη Τύπου τόνισε:

«Είναι από τις στιγμές που ο καθρέπτης είναι το παρκέ. Αναφέρομαι και στο πρώτο ημίχρονο και στην εικόνα που είχαμε στον αγώνα. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Τους είπα και στα αποδυτήρια ότι σας δίνω συγχαρητήρια γιατί κάνατε αυτό για το οποίο έχετε έρθει και πρεσβεύει αυτή η ομάδα. Κάθε στιγμή να παλεύουμε στο παρκέ. Έχουμε πει ότι είμαστε νέα ομάδα, ότι θα πληρώσουμε τη απειρία μας, ότι θα έρθουν στιγμές με λάθη από τις οποίες θα πρέπει να διδαχθούμε κι έχω την εντύπωση ότι αυτή η νίκη είναι τέτοια κατάσταση. Πρέπει να διδαχθούμε από το καθετί και να διαχειριστούμε αναλόγως αυτή τη νίκη. Για μας είναι ξεκάθαρη κατάσταση. Όταν παίζουμε έτσι όπως έχουμε σχεδιάσει για τα παιδιά, και δίνουμε το 100% κάθε δευτερόλεπτο, είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Αν δεν το κάνουμε, μπορεί να χάσουμε από τον καθένα. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο πάνω από το 100%. Να είμαστε ταπεινοί και να δούμε πώς υποστηρίξουμε αυτό το δόγμα. Δεν γίναμε ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού. Είμαι κι εγώ περίεργος πώς μπορεί θα ανταποκριθεί αυτό το γκρουπ παικτών τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Έχουμε σημάδια ότι η ομάδα είναι καλή, ότι έχουμε καλή χημεία. Είμαστε εδώ για να τα διαχειριστούμε. Για να φτάσουμε να παίξουμε έχει γίνει φοβερή δουλειά που δεν φαίνεται εκτός των τεσσάρων γραμμών. Ξέρετε πόσα ban είχαμε να διαχειριστούμε και όλοι οι άνθρωποι στα γραφεία έκαναν απίστευτη δουλειά. Αυτή η νίκη δεν αλλάζει τα δεδομένα. Είμαστε καταδικασμένοι για έναν αγώνα για την επιβίωση».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News