Παναθηναϊκός: Δέχθηκε 100άρα στο «σπίτι του» για δεύτερη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά το 1989 - Ποια ομάδα ήταν η προηγούμενη που έβαλε 100
Ο τρομερός Κολοσσός έβαλε τέλος στην «πράσινη» επίδοση στην έδρα του Παναθηναϊκού.
Ο Κολοσσός έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του Πρωταθλήματος, που ως φιλοξενούμενη του Παναθηναϊκού, πέτυχε 100 πόντους χωρίς να υπάρχει παράταση.
Μάλιστα οι Ροδίτες πέτυχαν αυτή την επίδοση για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια. Η προηγούμενη ομάδα που έριξε 100άρα στο «σπίτι» του Παναθηναϊκού ήταν ο ΠΑΟΚ το 1989!
Οσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ για το ματς και τα ρεκόρ:
«Οι «θαλασσί» έγιναν μόλις η δεύτερη ομάδα της περιφέρειας –εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης δηλαδή- στην ιστορία της Stoiximan GBL, που νίκησε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό AKTOR.
Από την περίοδο 1992-93 οι «πράσινοι» έδωσαν συνολικά 150 παιχνίδια ως γηπεδούχοι και κέρδισαν τα 148. Πριν από το σημερινό με τον Κολοσσό H Hotels Collection, είχαν ηττηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2021 από τον Προμηθέα Πάτρας με 78-80 (Ιωάννης Παπαπέτρου 26π, 7/8δ, 4/6τρ, Ντίνος Μήτογλου 16π, 15ρ. – Γιάννης Αθηναίου 18π, 4/7τρ, 4ασ, Τζέριαν Γκραντ 16π, 5ρ, 7ασ).
Στα χαρτιά, ηττήθηκαν εντός έδρας και από την Κύμη στην περίοδο 2018-19 αφού δεν είχαν παρουσιαστεί στο γήπεδο.
Μέχρι το σημερινό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός AKTOR μετρούσε 25/25 ως γηπεδούχος απέναντι στον Κολοσσό, με νίκες που σημειώθηκαν με διαφορές 9-46 πόντων.
Το σημερινό παιχνίδι είχε μία ακόμη πολύ ξεχωριστή, στατιστική προέκταση. Ο Κολοσσός έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του Πρωταθλήματος, από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) που ως φιλοξενούμενη του Παναθηναϊκού AKTOR, σημείωσε «100άρα» σε ματς χωρίς παράταση. Δύο μόνο περιπτώσεις αγώνων 40 λεπτών στα τελευταία 62 χρόνια (Α’ Εθνική, Α1, Stoiximan GBL).
Αυτό που έκανε σήμερα η ομάδα της Ρόδου είχε συμβεί πριν από σχεδόν 37 χρόνια από τον ΠΑΟΚ. Ήταν στις 19 Απριλίου 1989 όταν στο πλαίσιο των playoffs ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού εκτός έδρας με 104-87 (Ντέιβιντ Στεργάκος 21, Μέμος Ιωάννου 19 – Μάικ Τζόουνς 31, Τζον Κόρφας 23)».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ξεπεσμός: Ο υπάλληλος του Λιόλιου, Δήμος Ντικούδης... παρεξηγήθηκε με το ξέσπασμα Παπαθεοδώρου
- Παναθηναϊκός: Οργή με το θέμα του ΣΕΦ - Κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία
- ΕΟΚ Παρασκήνιο: Μπορεί μια ομάδα να εκτελέσει 77 βολές στο 80 λεπτά αγώνα; Ναι, ο Προμηθέας...
- Παναθηναϊκός: Η πιο ντροπιαστική ήττα της ιστορίας του και το ηλεκτροσόκ που χρειάζεται άμεσα!
- Πλέι οφ: Διπλό του Πανιώνιου στην Καλαμάτα
