Ολυμπιακός: «Μιλουτίνοφ» σημαίνει εγγύηση στα ευρωπαϊκά ντέρμπι
Δεν είναι μόνο το 10-0 που «τρέχει» ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR στην Ευρωλίγκα. Σερί τρομερών σχετικά εμφανίσεων έχει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που επιστρέφει. Τα νταμπλ-νταμπλ, οι πρωτιές στο ranking και τα ακόμα καλύτερα νούμερα (και ρεκόρ) προτού πάει στην ΤΣΣΚΑ ο σέντερ του σημαδιακού έτους γέννησης.
Την ώρα που η κακοτυχία συνεχίζεται στην προετοιμασία του Ολυμπιακού εν όψει ντέρμπι, με τον Τόμας Γουόκαπ να προστίθεται στους αμφίβολους δίπλα στο «Σάσα Βεζένκοφ», ένα άλλο ονοματεπώνυμο που σβήστηκε από τη σχετική λίστα επιτρέπει αισιοδοξία.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πήρε το «πράσινο φως» από το ιατρικό τιμ και θα ενισχύσει την ομάδα του κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR για την 30ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στον τελικό Κυπέλλου απέναντί του, που έπαιξε παρά τον τραυματισμό που αποκόμισε δύο απογεύματα νωρίτερα με το Μαρούσι, ήταν σκιά του… αντίχειρά του. Πήρε μόλις δύο προσπάθειες σε σκάρτα 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και η απώλεια του τροπαίου δεν αποφεύχθηκε στο «πράσινο» 79-68 του Ηρακλείου.
Ελειψε και στο Κάουνας, νέα ήττα για τους πρωταθλητές Ελλάδας παρά και τη νέα εξαιρετική εμφάνιση του επίσης σέντερ Ταϊρίκ Τζόουνς. Ο Σέρβος γυρίζει σε ένα ακόμα ελληνικό clasico, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στην οποία η παρέα του έχει ρεκόρ 18-10 έναντι 16-13 του «αιωνίου». Εκεί όπου αφήνει ανεξίτηλη την προσφορά του, με εύγλωττη αποτύπωσή της στο νικηφόρο σερί.
Δεν ήταν παρών και στις δέκα συνεχόμενες ευρωπαϊκές νίκες επί του «τριφυλλιού», άλλωστε γύρισε το 2023 από την ΤΣΣΚΑ, εν μέσω του συγκεκριμένου σερί που «έτρεχε» και εξακολουθεί να «τρέχει» η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αυτό έχει γιγαντωθεί όμως στο 10-0 ακριβώς ελέω (και) «Μιλού».
Στο 87-82 του α’ γύρου στην τρέχουσα σεζόν έχασε το νταμπλ-νταμπλ για ένα ριμπάουντ (10-9) και ήταν ο κορυφαίος στο ranking (27), πάνω και από τους Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ των 24 και 21 πόντων. Στο αντίστοιχο με το προσεχές ντέρμπι πέρυσι (δηλαδή στο ΣΕΦ, άλλωστε στον μικρό τελικό δεν ξεντύθηκε), ο Μιλουτίνοφ είχε πενιχρή προσφορά α λα… «Δύο Αοράκια» (5 π. σε 14’ πίσω από τον Μουσταφά Φαλ) και οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κερδίζοντας 76-74.
Στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όπου την περασμένη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» θριάμβευσαν με 94-89, ο Σέρβος ψηλός ήταν και τότε ο πολυτιμότερος παίκτης τους με ranking 21 χάρη στο 12-8 που είχε στις βασικές στατιστικές κατηγορίες. Πρόπερσι αγωνίστηκε μόνο στο ΟΑΚΑ και κατέγραψε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 21 μονάδες στην αξιολόγηση και +18 στο ομαδικό +/-.
Οταν τράβηξε… 41 και ο Μήτογλου

Κάρφωμα μπροστά στον Νικ Καλάθη, στο ματς που έκανε το ρεκόρ καριέρας του που βαστάει ακόμα.
Αν μάλιστα ανατρέξουμε στα πεπραγμένα του Νίκολα προτού φύγει για Μόσχα το 2020, θα τον βρούμε ακόμα καλύτερο! Στην τελευταία του εμφάνιση σε ντέρμπι «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα κατά την πρώτη θητεία του στο λιμάνι, ήταν «διπλός» με 14-10 και ranking 27 στην εκτός έδρας ήττα 99-93.
Αμέσως πιο πριν, επίσης μέσα στο 2019 (στις 4 Ιανουαρίου), ο Μιλουτίνοφ είχε από 18 πόντους και ριμπάουντ, καταγράφοντας αξιολόγηση 41! Πρόκειται για το ρεκόρ καριέρας του που βαστάει ακόμα, κάτι που συμβαίνει και με τα 13 αμυντικά ριμπάουντ του σε εκείνο το 79-65 των «ερυθρολεύκων» στο ΣΕΦ.
Απέναντι στον Σέρβο που γεννήθηκε το 1994, στο έτος δηλαδή της πρώτης… διεθνούς κόντρας Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (στον ημιτελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών με νικητή τον πρώτο στο Τελ Αβίβ), έστεκαν στο έμπα του 2019 ο Στεφάν Λάσμε και ο Γιώργος Παπαγιάννης – όπως και ο Ντίνος Μήτογλου των 7 πόντων, αντίπαλος του για πολλοστή φορά στο ντέρμπι της 6ης Μαρτίου 2026.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ματίας Λεσόρ: Ιατρικά είναι πανέτοιμος να επιστρέψει - Πότε θα κάνει το μεγάλο come back
- Παναθηναϊκός AKTOR: Πότε θα είναι έτοιμος να παίξει ο Λεσόρ
- Τρινκιέρι: Η ιδιαίτερη σχέση του με τον Μπαρτζώκα και οι επικές ατάκες για «Coach-B» και Αταμάν
- Παρασκήνιο: Η εξέλιξη που θα φέρει τον NBAer Πουλακίδα στα μέρη μας
- Ολυμπιακός: Ζέλσον Μαρτίνς από τα παλιά, γιατί του «υποκλίθηκε» η UEFA...
