Τόμας Γουόκαπ: Πότε πολιτογραφήθηκε Έλληνας και πότε έπαιξε στην Εθνική τελευταία φορά
Ο Ουόκαπ είχε αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έστειλε αίτηση ανάκλησης της τιμητικής πολιτογράφησης του Τόμας Γουόκαπ στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Η σχετική αίτηση αναφέρει πως δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η τιμητική πολιτογράφηση πρέπει να βασίζεται σε ήδη αποδεδειγμένη και σημαντική προσφορά προς τη χώρα, ενώ στην περίπτωση του Ουόκαπ αυτή ήταν απλώς πιθανή και μελλοντική (μέσω της συμμετοχής του στην Εθνική ομάδα).
Επιπλέον, τονίζεται ότι μετά την πολιτογράφησή του δεν υπήρξαν σημαντικές επιτυχίες της Εθνικής ούτε συνεχής συμμετοχή του ίδιου, άρα δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη η αναμενόμενη προσφορά. Με βάση αυτά, ο Παναθηναϊκός ζητά να κινηθεί διαδικασία ανάκλησης της ιθαγένειας, επικαλούμενος και παλαιότερη δήλωση του ίδιου του παίκτη ότι αποδέχεται τέτοιο ενδεχόμενο αν δεν προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Πότε έγινε Έλληνας
Θυμίζουμε πως ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού είχε πολιτογραφηθεί τιμητικά Έλληνας στις 18 Απριλίου 2023, έπειτα από προεδρικό διάταγμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί ως «νατουραλιζέ» στην Εθνική ανδρών.
O Γουόκαπ έχει να αγωνιστεί στην Εθνική από τις 6 Αυγούστου του 2024 και πλησιάζει σχεδόν μια διετία από την τελευταία φορά που φόρεσε τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Γιώργος Χελάκης: Ο Ολυμπιακός αλλάζει «δέρμα» μετά τη Ναϊμέγκεν
- Παναθηναϊκός: Η προτροπή του Νίστρουπ για τις κόντρες με την Χράντετς Κράλοβε
- Βασίλης Σπανούλης: Ξεκάθαρες κουβέντες για τα προκριματικά της Εθνικής Ελλάδος
- Νικ Κύργιος: Σοκ στο τένις, βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης
- ΠΑΟΚ: Πως σχολίασε ο Λίσι την αποχώρηση του Κωνσταντέλια
