Αθηναϊκός-Μερσίν 80-85: Ήττα στον α' τελικό - Πότε θα γίνει η ρεβάνς στην Τουρκία

Την ήττα με 85-80 στον α’ τελικό του EuroCup Γυναικών γνώρισε ο Αθηναϊκός από την πανίσχυρη Μερσίν στο «Μ. Λιούγκας» της Γλυφάδας.

Ο Αθηναϊκός ηττήθηκε με 85-80 από τη Μερσίν στον πρώτο τελικό του EuroCup Γυναικών και, πλέον, το έργο του είναι πολύ δύσκολο.

Κένεντι Μπερκ (25 πόντοι, 5/8 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Λάουρα Γιουσκάιτε (17 πόντοι, 3/3 τρίποντα) και Λίντσεϊ Άλεν (16 πόντοι, 6 ασίστ), ξεχώρισαν για τη Μερσίν.

Κριστίν Ανίγκουε (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Ρόμπιν Παρκς (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Ντάιαμοντ Μίλερ (13 πόντοι) και Αλέξις Πρινς (11 πόντοι), διακρίθηκαν για τον Αθηναϊκό.

Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, με τη μεγαλύτερη διαφορά να καταγράφεται στο τρίποντο (4/19, 11/23).

Το φινάλε είχε ως εξής:

Με το σκορ στο 80-82, η Άλεν αστόχησε, η Σβεντοράιτε πήρε το ριμπάουντ και στα 22’4”, μόλις 2’2” πριν από το τέλος της επίθεσης, η Μπερκ έβαλε ένα τεράστιο τρίποντο για το 80-85.

Η Καλτσίδου κάλεσε τάιμ-άουτ, η Χρίστοβα ανέλαβε την τελευταία επίθεση (τρίποντο), δεν βρήκε στόχο και, άρα, ο Αθηναϊκός καλείται να ανατρέψει το -5.

H ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου (20:00) στο Servet Tazegül Spor Salonu, όπου η ομάδα της Στέλλας Καλτσίδου θα ψάξει την ιστορική ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 16-29, 42-48, 62-71, 80-85

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News