Παναθηναϊκός: Οι φορές που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξέσπασε κατά παικτών και... προπονητών

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια, δεν ήταν πρωτοφανείς για φέτος…

Μεταξύ μηνυμάτων στήριξης και ξεσπασμάτων κινείται από την αρχή της ιδιαίτερης για τον Παναθηναϊκό σεζόν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που προσπαθεί με δημόσιες τοποθετήσεις να βοηθήσει όπως πιστεύει την κατάσταση.

Μετά την ολική ήττα του τριφυλλιού από τη Βαλένθια, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας τοποθετήθηκε και μίλησε για παίκτες που δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται.

«Όσο για εμάς, κάποιοι μάλλον δεν έχουν καταλάβει σε ποιον Σύλλογο βρίσκονται. Διαθέτουμε την ακριβότερη ομάδα στην Ευρώπη και αυτό δεν δικαιολογεί το μπάσκετ που παίζουμε. Όλοι οφείλουμε να μην εμφανιζόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων»

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άρχισε να εκδηλώνει τον προβληματισμό του τις πρώτες μέρες του 2026. Στις 2 Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και ο DPG επισκέφθηκε την προπόνηση της επόμενης ημέρας.

Μίλησε ήρεμα στους παίκτες, φέρνοντάς τους προ των ευθυνών τους, ενώ δεν έβγαλε εκτός κάδρου τον Εργκίν Αταμάν.

Ο λόγος του δημοσιεύτηκε και αναφέρθηκε στο ότι έχει δώσει στους πάντες ό,τι έχουν ζητήσει, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων στους παίκτες και των… εργαλείων στον προπονητή. Μίλησε για απουσία του ζήλου σε σχέση με τον Ολυμπιακό, έκανε κουβέντα για τα εξωαγωνιστικά και ανέφερε πως ήταν ήδη έναν με ενάμιση μήνα προβληματισμένος.

Εξερράγη

Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, μετά την ήττα από τον Αρη, δεν ήταν τόσο ήρεμος. Μάλλον ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος, όπως φάνηκε στα stories που δημοσίευσε και με τα οποία βάλθηκε κατά παικτών και προπονητών με βαρύτατες εκφράσεις.

«Προπονητές, βοηθοί προπονητών, παίκτες δεν έχετε ιδέα που παίζετε, ε; Εδώ είναι Παναθηναϊκός! Ελπίζω οταν γυρίσετε στην Αθήνα, αν έχετε την ευθιξία να γυρίσετε στην Αθήνα, να παραιτηθείτε όλοι! Είσαστε ξεφτιλισμένοι και θα έπρεπε να παραιτηθείτε όλοι μαζί! Ντροπή σας, ρε! Φτου!», είπε χαρακτηριστικά.

Δύο εβδομάδες αργότερα, όταν ο Παναθηναϊκός έχασε και από τον Κολοσσό, έκανε ένα ερώτημα… όλο νόημα στη EuroLeague και τη FIBA: «Καταλαβαίνω απόλυτα ότι τα συμβόλαια πρέπει να είναι εγγυημένα. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι πρέπει να προστατεύονται οι παίκτες. Εγώ και η οικογένειά μου το έχουμε αποδείξει σε κάθε είδους επιχείρηση που έχουμε, ότι σεβόμαστε κάθε είδους εργαζόμενο.

Δεν θα έπρεπε όμως η EuroLeague να προσπαθεί να προστεύει και τους ιδιοκτήτες όταν οι προπονητές και οι παίκτες δημιουργούν τέτοια προβλήματα στην ομάδα ή σε οποιαδήποτε επιχείρηση;»

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News