Ολυμπιακός-Αρμάνι 85-76: Θρύλος που δεν τρομάζει από κατάρες, πάρτι πρωτιάς στο ΣΕΦ!
Ο Ολυμπιακός χόρεψε με όμορφο μπάσκετ στο ΣΕΦ και νίκησε την Αρμάνι στην τελευταία αγωνιστική της EuroLeague, κλειδώνοντας για άλλη μια χρονιά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου!
Η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη! Με εξαιρετικούς τους καλύτερους παίκτες του, τους Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ, Μιλουτίνοφ και Χολ, ο Ολυμπιακός… πάρταρε στο ΣΕΦ με την Αρμάνι και πήρε την πρώτη θέση της EuroLeague στην κανονική περίοδο.
Το σύνθημα του καυτού ΣΕΦ ήταν ξεκάθαρο: Φέρτε μας το ευρωπαϊκό!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εκπληκτικά, με πολύ καλό ρυθμό και φοβερές συνεργασίες. Η διαφορά έφτασε τους δέκα (15-5) στα τέσσερα λεπτά και ο Ποέτα πήρε τάιμ άουτ. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την Αρμάνι να κάνει αντεπίθεση και ναμειώνει στον πόντο μέσα στα επόμενα τρία λεπτά. Δεν άργησε να έρθει και η ισοφάριση. Στο 26-23 ολοκληρώθηκε το πλούσιο δεκάλεπτο με κορυφαίο τον Μιλουτίνοφ.
To ΣΕΦ… έβραζε. Κι ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς. Με καλό και τον Χολ, ανέβηκε στο +9 μετά τα μισά του δεκαλέπτου. Ωστόσο, το ματς είχε… μοτίβο και οι Ιταλοί ισοφάρισαν, πριν ο Ντόρσεϊ πει την τελευταία λέξη και κάνει το 47-45 με μπάζερ μπίτερ.
Το… μοτίβο συνεχίστηκε και η διαφορά ανέβηκε στους 14 με τον ΝτόρσεΪ να είναι ξανά οργιαστικός. Αυτή τη φορά δε συνεχίστηκε η συνήθεια του αγώνα και η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 68-55.
Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η διαφορά έφτασε τους 20. Το ΣΕΦ άρχισε πάρτι, οι Πειραιώτες χαλάρωσαν για τα καλά και η Αρμάνι έκανε ένα μεγάλο σερί, που έριξε τη διαφορά στους οκτώ και ανάγκασε τον Μπαρτζώκα να πάει σε τάιμ άουτ.
Ο Ολυμπιακός περιόρισε το ξέσπασμα και τελικά επικράτησε με 85-76.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Παναθηναϊκός: Ο λόγος που επιλέχθηκε ως πρώτος αρχηγός ο Ντε Φράι
- ΑΕΚ: Το deal της «Ένωσης» με την ΛΑΣΚ για τον Λιούμπιτσιτς
- Ρέτσος: «Πρωταρχικός στόχος η είσοδος στον όμιλο του Champions League, να μπαίνουμε στα ματς με την ίδια δυναμική»
- Σέιν Λάρκιν: «Αν ήταν ακόμα στον Παναθηναϊκό ο Αταμάν…»
- Νότιγχαμ: Παρών στην προετοιμασία της ο Βαγγέλης Μαρινάκης
