Γουόκαπ: Στο στόχαστρο της Ντουμπάι - «Εξαρτάται από τον Ολυμπιακό»

Ο GM της Ντουμπάι, Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς, παραχώρησε συνέντευξη στη «Mozzart Sport» και μίλησε για αρκετά από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη EuroLeague. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η περίπτωση του Τόμας Γουόκαπ, με τον παράγοντα της ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να ξεκαθαρίζει πως η απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ συνδέεται άμεσα με τις αποφάσεις του Ολυμπιακού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, στο ενδεχόμενο να αποκτήσει τον Νίκολα Γιόκιτς, στην επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και στις ομάδες που θεωρεί ότι θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα σεζόν της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

«Ο Γουόκαπ εξαρτάται από τον Ολυμπιακό»

Ο Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς επιβεβαίωσε πως ο Τόμας Γουόκαπ βρίσκεται στη λίστα της Ντουμπάι, η οποία αναζητά έναν ακόμη παίκτη για τη θέση του πλέι μέικερ.

Όπως εξήγησε, ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική του ομάδα. Για να προχωρήσει η μεταγραφή θα πρέπει είτε να υπάρξει συμφωνία με τον Ολυμπιακό είτε ο παίκτης να μείνει ελεύθερος από το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους».

Ο GM της Ντουμπάι ανέφερε πως η ομάδα του έχει εξετάσει αρκετές περιπτώσεις παικτών για τη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις δεν κατάφερε να τους αποκτήσει, καθώς άλλες ομάδες προσέφεραν υψηλότερα ποσά.

Μάλιστα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον Νικ Βάιλερ-Μπαμπ, ο οποίος τελικά συμφώνησε με τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς η σερβική ομάδα του προσέφερε περισσότερα χρήματα από αυτά που μπορούσε να διαθέσει η Ντουμπάι.

«Μακάρι να πάρει τον Γιόκιτς ο Παναθηναϊκός»

Ο Καμενιάσεβιτς σχολίασε και την έντονη μεταγραφική δραστηριότητα του Παναθηναϊκού, αλλά και τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από ένα πιθανό μέλλον του Νίκολα Γιόκιτς στην Ευρώπη.

Ο ίδιος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο ο Σέρβος σούπερ σταρ να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν σημαντική συνολικά για τη EuroLeague.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τη Ντουμπάι απέναντι στην κριτική που δέχεται για το οικονομικό της μέγεθος, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα αποτελούν μεν σημαντικό παράγοντα, αλλά δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την ομάδα.

Όπως υποστήριξε, η Ντουμπάι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό μοντέλο, με ποιότητα, οργάνωση και μεθοδολογία, και όχι απλώς να βασιστεί στο οικονομικό της πλεονέκτημα.

«Ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί με τον Ομπράντοβιτς»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για τον οποίο μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια.

Ο GM της Ντουμπάι στάθηκε στην προσωπική του σχέση με τον Σέρβο τεχνικό και στην άποψή του ότι ο Ομπράντοβιτς βρίσκεται σε ένα σημείο της καριέρας του όπου δεν καθοδηγείται πλέον από οικονομικά κίνητρα, αλλά από την προσωπική του φιλοδοξία και την ανάγκη να αισθάνεται δημιουργικός.

Σύμφωνα με τον Καμενιάσεβιτς, η επιστροφή του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για έναν σύλλογο με τον οποίο ο Σέρβος προπονητής συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την κορυφή της EuroLeague, σημειώνοντας πως η παρουσία του Ομπράντοβιτς στον πάγκο κάνει τα πάντα πιθανά.

Η Ντουμπάι και ο ανταγωνισμός στη EuroLeague

Ο Καμενιάσεβιτς αναφέρθηκε και στη γενικότερη εικόνα της EuroLeague, εκτιμώντας πως η νέα σεζόν θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Στο γκρουπ των ομάδων που θεωρεί ικανές να πρωταγωνιστήσουν τοποθέτησε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τη Φενέρμπαχτσε, τον Ερυθρό Αστέρα, την Παρτίζαν, τη Χάποελ, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μιλάνο, τη Μακάμπι, τη Ζάλγκιρις, την Αναντολού Εφές και την Μπαρτσελόνα.

Για τη Ντουμπάι υποστήριξε πως διαθέτει βαθύ ρόστερ και πως η διαφορά της σε σχέση με τον Παναθηναϊκό δεν βρίσκεται τόσο στο βάθος, όσο στην ποιότητα των κορυφαίων παικτών κάθε ομάδας.

Όπως εξήγησε, οι «πράσινοι» διαθέτουν μεγαλύτερη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στους βασικούς τους παίκτες και στους υπόλοιπους του ρόστερ, ενώ η Ντουμπάι έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει μια πιο ομοιόμορφη ομάδα σε επίπεδο βάθους.

«Ο Ολυμπιακός παραμένει μεγάλο φαβορί»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του για τη νέα EuroLeague, ο Καμενιάσεβιτς χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό μία από τις ομάδες που παραμένουν σταθερά μέσα στα μεγάλα φαβορί.

Παράλληλα, ξεχώρισε τη Φενέρμπαχτσε, τη Χάποελ και τη Μιλάνο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη Μακάμπι και στη Ζάλγκιρις για τη συνέχεια που έχουν διατηρήσει στο ρόστερ τους.

Για την Αναντολού Εφές σημείωσε ότι έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, δημιουργώντας σε μεγάλο βαθμό ένα νέο σύνολο, ενώ εκτίμησε πως η Μπαρτσελόνα θα είναι επίσης ιδιαίτερα ανταγωνιστική όταν ολοκληρώσει το ρόστερ της.

Το συμπέρασμά του ήταν ξεκάθαρο: η νέα σεζόν προμηνύεται ιδιαίτερα απαιτητική, με πολλές ομάδες να έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί τον Παναθηναϊκό ένα από τα βασικά φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague, κυρίως λόγω της παρουσίας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο και της ποιότητας που υπάρχει στο ρόστερ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News