ΕΝΕΣ ΚΑΝΤΕΡ: Λάβρος κατά του προέδρου της Κίνας για το Θιβέτ (vid)

Ο Σι Τζινπίνγκ μπήκε στο «στόχαστρο» του Ενές Καντέρ, ο οποίος μέσω ενός βίντεο στο Twitter, αποκάλεσε τον πρόεδρο της Κίνας «βάναυσο δικτάτορα» και υποστήριξε την ανεξαρτησία του Θιβέτ.

Ο Ένες Καντέρ εξαπέλυσε επίθεση μέσω ανάρτησης στο Twitter στον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και την κινεζική κυβέρνηση αναφορικά με την πολιτική της για το Θιβέτ.

Ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς, ο οποίος εμφανίστηκε στο βίντεο με μπλούζα του Δαλάι Λάμα, αποκάλεσε τον πρόεδρο της Κίνας ως «κτηνώδη δικτάτορα» και ισχυρίστηκε πως ο λαός του Θιβέτ στερείται βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως η εκπαίδευση. Μάλιστα, επανέλαβε τρεις φορές τη φράση «ελεύθερο Θιβέτ» εκφράζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή του στους Θιβετιανούς.

«Είμαι εδώ για να υψώσω τη φωνή μου και να μιλήσω για το τι συμβαίνει στο Θιβέτ που βρίσκεται κάτω από τους κτηνώδεις και σκληρούς κανόνες της κινεζικής κυβέρνησης. Τα βασικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των Θιβετιανών είναι ανύπαρκτα. Δεν έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση ούτε μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα. Δεν θα δεχτούμε ποτέ αυτές τις επιθέσεις στην εξέλιξη και την πρόοδο του Θιβέτ.

Ντροπή στην κινεζική δημοκρατία και την δικτατορία που επιβάλει. Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός, στέκομαι στο πλάι των Θιβετιανών αδελφών μου και υποστηρίζω το κάλεσμά τους για ελευθερία.

Κτηνώδη δικτάτορα της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, έχω ένα μήνυμα για εσένα. Θα το φωνάζω συνέχεια δυνατά και καθαρά και ελπίζω να με ακούσεις. Ελευθέρωσε το Θιβέτ» υποστήριξε μεταξύ άλλων στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών που ανέβασε στο Twitter.

Η κινεζική δημοκρατία δεν πήρε αψήφιστα τις δηλώσεις του Καντέρ και αποφάσισε να θέσει απαγορευτικό στην προβολή των αγώνων των Σέλτικς στην Κίνα. Ως εκ τούτου, τα highlights από το παιχνίδι των Σέλτικς εναντίον των Νικς που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/10) ήταν «μη διαθέσιμα» στην κινεζική εφαρμογή Tencent Sports, ενώ το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με όλα τα ματς των Κελτών από τούδε και στο εξής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News