ΤΡΕΪ ΓΙΑΝΓΚ: «Δεν θέλω να δεχθώ πρόστιμο, αλλά ο νέος κανονισμός είναι εκνευριστικός»

Την πλήρη εναντίωσή του στους νέους κανονισμούς του NBA για τον καταλογισμό των φάουλ εξέφρασε ο σταρ των Ατλάντα Χοκς, Τρέι Γιανγκ.

Η νέα σεζόν του NBA έχει ξεκινήσει μόλις δέκα ημέρες και ήδη οι πρώτες φωνές για την αλλαγή των κριτηρίων καταλογισμού των φάουλ έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Οι παίκτες, ειδικότερα οι περιφερειακοί που είναι επιφορτισμένοι με τις περισσότερες ευθύνες στον επιθετικό τομέα, δείχνουν μία δυσκολία προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα, γεγονός που δεν τους αρέσει καθόλου.

Ο Τρέι Γιανγκ είναι μεταξύ των αστέρων που έχουν επηρεαστεί από τις εν λόγω τροποποιήσεις της λίγκας και μετά την ήττα της ομάδας του, Ατλάντα Χοκς, από τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, εξέφρασε σε… ήπιο τόνο το παράπονό του.

Συγκεκριμένα, σημείωσε επί του θέματος:

«Δεν θέλω να δεχτώ πρόστιμο, αλλά αυτό είναι απογοητευτικό. Υπάρχουν πολλά φάουλ που δεν δίνονται. Πρόκειται για μπάσκετ. Μοιάζει σαν να μαθαίνουν τώρα και είναι πραγματικά… Δεν ξέρω… είναι απογοητευτικό!

Είδα ότι ο Χάρντεν είπε ότι οι κανονισμοί άλλαξαν για αυτόν, αλλά δεν είναι ότι στοχεύουν μόνο σε έναν ή δύο παίκτες. Έχουν επηρεαστεί κι άλλοι.

Βλέπει κάποιος μπάσκετ, ο Ντέιμιεν Λϊλαρντ δεν είχε ποτέ 17 πόντους μέσο όρο πιθανότατα από τότε που ήταν ρούκι. Υπάρχουν άλλοι παίκτες, όπως ο Ντέβιν Μπούκερ που έχει 18 πόντους μέσο όρο. Υπάρχουν παίκτες που πάνε προς το καλάθι σε ευθεία γραμμή και τους βγάζουν εκτός ισορροπίας. Είναι ακόμα φάουλ αυτό, είτε ο αντίπαλος χρησιμοποιεί το κάτω μέρος του σώματός του είτε τα χέρια του.

Είναι άλλο πράγμα να γέρνει κάποιος πίσω ή να πέφτει ηθελημένα πάνω σε αντιπάλους. Υπάρχουν πράγματα με τα οποία συμφωνώ στους νέους κανονισμούς, αλλά υπάρχουν πράγματα που είναι ακόμα φάουλ και κάποιοι θα χτυπήσουν. Ειδικά ένας μικρότερος σε μέγεθος παίκτης, όπως εγώ, που τα βάζω με μεγαλύτερους και πιο δυνατούς αντιπάλους. Χρησιμοποιούν το σώμα τους, τα πόδια τους και τα χέρια τους για να με σταματήσουν».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News