ΕΝΕΣ ΚΑΝΤΕΡ: «Το ΝΒΑ δεν ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα, αλλά για τις χορηγίες»

Ο Ενές Καντέρ παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και καταφέρθηκε κατά του ΝΒΑ για την έλλειψη υποστήριξης σχετικά με τον αγώνα που κάνει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ βολές εξαπέλυσε και στον Κομισάριο της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ.

Βολές κατά του ΝΒΑ για έλλειψη ουσιαστικής στήριξης στον αγώνα που κάνει για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαπέλυσε ο Ενές Καντέρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Ο Τούρκος που αγωνίζεται στους Μπόστον Σέλτικς μάλιστα, δεν δίστασε να μιλήσει και για τον Άνταμ Σίλβερ, τον Κομισάριο της Λίγκας, για το γεγονός πως δεν παίρνει θέση σχετικά με το θέμα των Ουιγούρων και την αντιμετώπιση που τυγχάνουν στην Κίνα, αφού όπως ανέφερε, όλοι ενδιαφέρονται για τα χρήματα που προσφέρει η αγορά.

«Το ΝΒΑ με ανάγκασε να τα κάνω όλα. Κάθε φορά που κάποιος μιλάει, η Λίγκα λέει ότι τον ενθαρρύνει. Δίνουμε ελευθερία έκφρασης στους αθλητές για να μιλήσουν σχετικά με τις αδικίες σε όλο τον κόσμο, για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μου το έδωσαν κι εμένα αυτό το δικαίωμα. Έχω έρθει σε επαφή με παράγοντες του ΝΒΑ και με τον Άνταμ Σίλβερ, που με υποστηρίζει, ωστόσο αν πραγματικά πιστεύει σε αυτό, θα έπρεπε να έχει πάρει δημόσια θέση.

Θα έπρεπε να έχει βγάλει μια ανακοίνωση. Ο κόσμος πιστεύει ότι κάνω πολιτική. Όχι δεν κάνω πολιτική. Με αφορούν μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν μπαίνει στη συζήτηση η Κίνα, την φοβούνται επειδή τους ενδιαφέρουν τα χρήματα, τους ενδιαφέρει η δουλειά, τους ενδιαφέρουν σε υπερβολικό βαθμό οι χορηγίες. Για εμένα, προτεραιότητα έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ζωές».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News