ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ: «Ήταν τελικός για εμάς, είδα κόσμο να κλαίει»

Πήρε τη νίκη ο Άρης απέναντι στον Ηρακλή, σε ένα γήπεδο σχεδόν γεμάτο με τους «κιτρινόμαυρους» να ξεσπούν μετά τη νίκη σε πανηγυρισμούς.

Ο Άρης χρειάστηκε την παράταση για να μπορέσει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, με τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Καστρίτη, να εξηγεί γιατί ξέσπασαν όλοι μετά τη νίκη, αλλά και για τους στόχους που έχει ο Άρης:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι ο φίλος της ομάδας που είχε το επεισόδιο, συνήλθε και του εύχομαι να είναι γερός και δυνατός.

Ευχαριστώ πραγματικά τον κόσμο που σήμερα ήταν συγκλονιστικός. Χωρίς αυτός δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός του παλμού του με την ψυχή των παικτών μας οδήγησε στην πολύ σημαντική νίκη.

Δεν θέλω να αναλύσω τακτικά και μπασκετικά κομμάτια, γιατί έχουμε μια σειρά δύσκολων εβδομάδων. Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένοι από τον απολογισμό των νικών αλλά έχουμε κάνει σημαντικές νίκες αλλά και παλέψει όλα τα παιχνίδια. Οι παίκτες έχουν αντιληφθεί ποια ομάδα εκπροσωπούν.

Μετά το παιχνίδι είδα ανθρώπους να κλαίνε και είναι λογικό γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση. Αφιερώνω τη νίκη σε όλους τους συνεργάτες και ο Θεός να μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Είναι βάλσαμο για μας η διακοπή. Ίσως ακούγονται λίγο υπερβολικά αυτά που λέω αλλά για μας ήταν ένας τελικός και μέχρι τώρα έχουμε πιεστεί πάρα πολύ. Γι’ αυτό υπήρχε αυτό το ξέσπασμα».

Σε ερώτηση για την αντίδραση του Άρη στον αγώνα και την απουσία του Χάνλαν, είπε: «Καταρχήν κέρδισε. Όλοι ξέρουμε την αξία του Όλι και δεν είναι μόνο αυτό που δίνει επιθετικά αλλά μείον ένας παίκτης σε όλα. Ο Γιάκα έχει απίστευτη εμπειρία, δικαίωσε αυτό που περιμέναμε. Δεν θέλαμε να φέρουμε ένα παίκτη ο οποίος θα έκανε φασαρία και θα άλλαζε τις εσωτερικές ισορροπίες. Ο Γιάκα είναι έμπειρος. Ένα του λέγαμε πέντε καταλάβαινε. Είναι ευρωπαίος, ξέρει από ντέρμπι και μας βοήθησε και αυτός με ποιότητα και την προσωπικότητα του.

Στόχος μας είναι να δικαιώνει η ομάδα το dna του συλλόγου. Είτε μιλάμε για προπόνηση είτε για αγώνα. Ξέρουμε τι κάνουμε και περιμένουμε να δούμε την κατάληξη. Κάθε μέρα να πεθαίνουμε γι’ αυτή την ομάδα, για να δικαιώσουμε την προσπάθεια της διοίκησης και την πίστη του κόσμου».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News