ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είχες Γιώργο, τι είχα πάντα...
Ο Έλληνες προπονητές στο μπάσκετ διεκδικούν το αλάθητο κι έχουν έναν ολόκληρο οργανισμό να τους στηρίζει «βρέξει-χιονίσει».
O Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ θα παίξουν και φέτος πολλές φορές – τα παιγνίδια τους δεν θα βαρεθούμε να τα βλέπουμε γιατί ως συνήθως θα είναι γεμάτα από συγκινήσεις. Χθες ο ΠΑΟ κέρδισε το λιγότερο σημαντικό για τους βαθμούς και το περισσότερο ίσως σημαντικό για το γόητρο: πήγε στο ΣΕΦ χωρίς να είναι φαβορί κι έφυγε με μια δικαιότατη νίκη. Αλλά για μια στιγμή. Μήπως δεν έκανε ακριβώς το ίδιο και πέρυσι στο δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας; Δεν ήταν και τότε απόλυτο φαβορί ο Ολυμπιακός που κυνηγούσε την οκτάδα; Ηταν. Κι ο ΠΑΟ κέρδισε. Κι ο κόσμος του Ολυμπιακού τα είχε βάλει με το Γιώργο Μπαρτζώκα. Και το ίδιο κάνει και τώρα. Μόνο που ο άνθρωπος παραμένει απολύτως συνεπής. Ποτέ δεν έδειξε ότι ξέρει να διαχειριστεί τέτοιου είδους ματς. Οπότε δεν καταλαβαίνω και γιατί όλοι φωνάζουν.
Ενας Ελληνας προπονητής
Είναι καλός ή κακός προπονητής ο Μπαρτζώκας; Εγώ θα έλεγα κάτι άλλο: είναι απλά ένας Ελληνας προπονητής μπάσκετ. Το «Ελληνας προπονητής μπάσκετ» έχω καταλήξει χρόνια τώρα ότι είναι ένα εξαιρετικό επάγγελμα. Βασίζεται στο γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μια γενικότερη βεβαιότητα πως ο Ελληνας προπονητής μπάσκετ είναι καλός. Αυτή η βεβαιότητα έχει δημιουργηθεί χάρη σε μια άλλη εξαιρετική επαγγελματική κατηγορία: τον Ελληνα δημοσιογράφο που ασχολείται με το μπάσκετ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Τραγωδία: Δύο νεκροί στην Αργεντινή στους πανηγυρισμούς για την πρόκριση επί της Ελβετίας
- Παναθηναϊκός: Αυτές είναι οι τρεις νέες εμφανίσεις για την επόμενη σεζόν
- Μοντέρο: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά στους οπαδούς του Ολυμπιακού»
- ΠΑΟΚ: Ο Λίσι ψάχνει την ισορροπία ανάμεσα στις σταθερές και τις αλλαγές
- ΑΕΛ: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Σωτήρης Κυργιάκος
