ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ: «Δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένειά μου»

Ο έμπειρος κόουτς διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2019 και μιλώντας στην ισπανική «DAZN», συγκλονίζει αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ο οποίος έχει διαγνωσθεί με σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2019, παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ισπανική «DAZN». Ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για την ασθένεια που αντιμετωπίζει αλλά και το πως τον έχει επηρεάσει το ισπανικό μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Ξυπνάς κάθε μέρα, και δεν είναι πάντα η ίδια. Το κλειδί είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, γνωρίζοντας τα όριά σου, όπου μπορείς να κάνεις μια επιπλέον προσπάθεια, να είσαι θετικός».

Για τη μάχη με τον ίδιο του τον εαυτό: «Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτές τις δύσκολες ασθένειες. Έχει να κάνει πολύ με το κίνητρό σου και την προσπάθειά σου να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, και ως προπονητής, πάντα το ζητούσα από τους παίκτες μου και τώρα το ζητάω από τον εαυτό μου».

Για την θετική στάση που κρατάει απέναντι στην ασθένεια: «Η ζωή σου δεν τελειώνει μόλις διαγνωστείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι απλά μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσεις και σχεδόν να… καλωσορίσεις αυτή την ευκαιρία για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να το κάνεις».

Για τον Ρίκι Ρούμπιο και την εξέλιξή του: «Πάντα αγαπούσα τον Ρίκι Ρούμπιο. Είναι καταπληκτικός παίκτης. Οι Καβαλίερς έχουν πάρει μια μεγάλη απόφαση υπογράφοντάς τον αυτό το καλοκαίρι. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς έχει βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ειδικά στα γυρίσματά του. Είναι πλέον καλός σουτέρ, κάτι που τον κάνει πιο επιδραστικό στο γήπεδο»

Για το ισπανικό μπάσκετ και το πώς τον επηρέασε στην προπονητική του καριέρα: «Το ισπανικό μπάσκετ και οι Ισπανοί προπονητές και παίκτες πάντα με έκαναν καλύτερο. Έχω μάθει πολλά για το ισπανικό μπάσκετ, τον κόσμο του αθλητισμού στην Ισπανία και τον ισπανικό λαό. Ήταν πάντα τιμή για μένα και έχω βελτιωθεί χάρη σε αυτό»…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News