ΛΙΒΙΟ ΖΑΝ ΣΑΡΛ: «Να επιβάλλουμε το ρυθμό μας από την αρχή»

Ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ μίλησε κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού από την Ελλάδα για την Σερβία, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα (9/12, 20:00) και επισήμανε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κάνουν το δικό τους παιχνίδι και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζαν Σαρλ:

«Προσπαθούμε να μην ενθουσιαζόμαστε υπερβολικά όταν κερδίζουμε και να μην πέφτει το ηθικό μας όταν χάνουμε. Αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτή την ισορροπία καθ’ όλη τη σεζόν, θα είναι σπουδαίο.

Μπορεί να μην έχουν την αθλητικότητα της Ούνικς, όμως, παίζουν με “τρελή” ένταση και διαθέτουν μια από τις καλύτερες άμυνες στην EuroLeague. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός ώστε να πάρει το τρίτο σερί διπλό, επικαλέστηκε και πάλι τη λέξη ισορροπία: «Πρέπει να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στον αιφνιδιασμό και τις οργανωμένες επιθέσεις, ώστε να μην παίξουμε το παιχνίδι τους. Πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, στον δικό μας ρυθμό και να τους το επιβάλλουμε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης».

Τέλος ερωτηθείς αν οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κερδίζουν και με τους δύο τρόπους, είτε πετυχαίνουν 90 πόντους, είτε 65, απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να σκοράρουμε 90 πόντους, όμως, πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News