ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Ποια ήταν η κορυφαία φάση στο ΝΒΑ το 2021;

Το sportday.gr καλεί τους αναγνώστες του να ψηφίσουν την κορυφαία φάση του ΝΒΑ μέσα στο 2021.

Γιάννης Αντετοκούνμπο και… κόβει και ράβει, Τρέι Γιανγκ και Λούκα Ντόντσιτς κερδίζουν και το χρονόμετρο, ο Ντεβόντε Γκρέιαμ το κάνει από τη μεγαλύτερη απόσταση. Μήπως προτιμάτε εντυπωσιακά καρφώματα, ρεκόρ α λα Κάρι ή το… what if στο πάτημα της γραμμής του τριπόντου από τον Κέβιν Ντουράντ;
Ποια ήταν η κορυφαία φάση του ΝΒΑ μέσα στο 2021. Από σήμερα και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, συμμετέχετε και σε αυτή την ψηφοφορία του sportday.gr με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στις 7/1/2022. 

Οι υποψηφιότητες

AΝΦΕΡΝΙ ΣΑΪΜΟΝΣ (ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ): Το κάρφωμα στις 7 Μαρτίου του γκαρντ (στο ξεκίνημα του βίντεο) του Πόρτλαντ, νικητή του σχετικού διαγωνισμού στο Ολ Σταρ Γκέιμ της Ατλάντα. Εχοντας κολλήσει αρχικά την μπάλα στο ύψος της πάνω πλευράς του τετραγώνου στο ταμπλό.

ΤΡΕΪ ΓΙΑΝΓΚ (ΧΟΚΣ): Στην πρώτη του εμφάνιση σε πλέι οφ (23/5), ο γκαρντ της Ατλάντα ζαλίζει όλους τους Νικς και κάνει το 107-105 μέσα στη Νέα Υόρκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Και δάχτυλο… σιωπής στον Σπάικ Λι και το κοινό του «Γκάρντεν». Σπάσιμο έδρας για τους Χοκς, που θα φτάσουν έως τους ανατολικούς τελικούς.

ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ (ΜΑΒΕΡΙΚΣ): To μπάζερ μπίτερ τρίποντο του Λούκα Ντόντσιτς… πέφτοντας, εκτός πάσης ισορροπίας. Ετσι έγραψαν οι Μαβς το 114-113 επί των Γκρίζλις στις 15 Απριλίου μέσα στο Μέμφις.

ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ (ΝΕΤΣ): O KD ευστοχεί πάνω από τον Πι Τζέι Τάκερ, οι Νετς νομίζουν ότι έχουν αποκλείσει το Μιλγουόκι στο Game 7 των ανατολικών ημιτελικών στις 19 Ιουνίου, αλλά… όχι. Πατούσε γραμμή, παράταση, ήττα του Μπρούκλιν. Για ένα εκατοστό, η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (ΜΠΑΚΣ): Η ήδη ιστορική τάπα του Γιάννη στον Ντιάντρε Εϊτον στον τέταρτο τελικό, που ουσιαστικά αποσόβησε το 3-1 των Σανς. Λίγες ημέρες μετά από εκείνη τη 15η Ιουλίου, οι Μπακς στέφθηκαν πρωταθλητές.

ΤΖΡΟΥ ΧΟΛΙΝΤΕΪ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (ΜΠΑΚΣ): H παγίδα. Το κρυστάλλινο κλέψιμο του Χόλιντεϊ. Ο καλπασμός και το κάρφωμα στο άλεϊ ουπ από τον Αντετοκούνμπο. Το 3-2 μέσα στο Φίνιξ στον πέμπτο τελικό στις 17 Ιουλίου για το… title point των Μπακς.

ΤΖΑΡΕΤ ΑΛΕΝ (ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ): To κάρφωμα του σέντερ των Καβς πάνω από τον… συνηθισμένο να γίνεται πόστερ Μάιλς Πλάμλι της Σάρλοτ. Μπόνους, το ανάποδο κάρφωμα στο άλλο καλάθι του Μάιλς Μπρίτζες, στιγμές μετά στο ματς της 22ας Οκτωβρίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (ΜΠΑΚΣ): Με διασκελισμό… πραγματικού ελαφιού, ο Giannis βάζει το νικητήριο καλάθι του Μιλγουόκι στο 127-125 επί των Χόρνετς την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη. Στο καπάκι, η «προσευχή» του Μάιλς Μπρίτζες παραλίγο να εισακουστεί.

ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ (ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ): Το τρίποντο στη Νέα Υόρκη στις 14 Δεκεμβρίου, με το οποίο ο ηγέτης του Γκόλντεν Στέιτ ξεπέρασε τον Ρέι Αλεν για τα περισσότερα στην ιστορία (στις ρέγκιουλαρ σίζον) στο ΝΒΑ. Σε 511 λιγότερες εμφανίσεις!

ΝΤΕΒΟΝΤΕ ΓΚΡΕΪΑΜ (ΠΕΛΙΚΑΝΣ): Το πιο μακρινό νικητήριο καλάθι (σε νεκρό χρόνο) του ΝΒΑ, από τον πόιντ γκαρντ της Νέας Ορλεάνης στο 113-110 στην Οκλαχόμα (15/12) και από απόσταση 18,6 μέτρων – κι ενώ είχε προηγηθεί τρελό τρίποντο ισοφάρισης από τον Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News