ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ: «Να είμαστε πολύ υποψιασμένοι και συγκεντρωμένοι»

Ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (12/1, 21:00) και στάθηκε στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» έχουν καιρό να αγωνιστούν.

Συγκεκριμένα ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού είπε:

Για το πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός μετά τον κορωνοϊό: «Σίγουρα είναι ένα ερωτηματικό και για εμάς το πως θα παρουσιαστούμε μετά από όλα αυτά, αλλά θεωρώ ότι είναι μία περίοδος τη πανδημίας που χτυπάει όλες τις ομάδες λίγο ή πολύ. Ακόμα και οι ομάδες που δεν έχουν κορωνοϊό δεν παίζουν γιατί οι υπόλοιπες ομάδες έχουν.. Εμείς από την πλευρά μας αυτό που έχουμε να κάνουμε, ξέροντας αυτές τις αντικειμενικές δυσκολίες, είναι να το βγάλουμε αυτό από το μυαλό μας, να προετοιμαστούμε με τα δεδομένα που έχουμε και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο απέναντι σε μία ομάδα που διψάει για νίκες γιατί το ματς έχει και βαθμολογική κίνητρο και για εμάς και για εκείνους. Και θα πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού». 

Για τον αν θα υπάρχει στο μυαλό τους στο παιχνίδι: «Σίγουρα δεν θα είσαι ενεργοποιημένος όσο πρέπει και θα δίνει στον εαυτό σου δικαιολογία όταν θα μπορούσες να είχε αν δεν την είχες αυτή στο μυαλό σου. Γι’ αυτό όλα ξεκινούν από το μυαλό. Πρέπει να το αποβάλλουμε και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να βγάλουμε την ένταση που απαιτείται σε ένα παιχνίδι Euroleague».  

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ: «Θέλω σίγουρα να είμαστε πιο σκληροί. Η ΤΣΣΚΑ έχει μέγεθος και δεν είναι απλά ό,τι έχει μέγεθος, αλλά το εκμεταλλεύονται αυτό, πηγαίνουν όλοι στο επιθετικό ριμπάουντ, οπότε το νούμερο ένα κλειδί θα είναι ο έλεγχος των αμυντικών μας ριμπάουντ. Για να μπορέσει να μας δώσει και πόντους στο ανοικτό γήπεδο, διότι όταν μία ομάδα επιτίθεται πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ αυτόματα αφήνει κενό στο τρανζίσιον. Έτσι θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή, όχι για να αντικρούσουμε το δικό τους όπλο, αλλά για να γίνουμε παραγωγικοί στην επίθεση. Και σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην τους δώσουμε ευκαιρίες να τρέξουν, για να περιορίσουμε όσο δυνατόν τις κατοχές της ΤΣΣΚΑ». 

Για τον Κλάιμπερν: «Σίγουρα είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά στα παιχνίδια της ΤΣΣΚΑ την τελευταία διετία. Νομίζω πως το σημαντικό όταν αντιμετωπίζεις τέτοιους παίκτες δεν είναι να μην βάλουν πόντο, γιατί αυτό δεν γίνεται, αλλά να τους χαλάσεις τα ποσοστά. Και αυτό είναι κάτι που θα χαλάσει και τη χημεία της ομάδας εκείνη την στιγμή. Σίγουρα ο Κλάιμπερν είναι ο καλύτερος παίκτης της ΤΣΣΚΑ και ένας από τους καλύτερους στην Euroleague, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε ομαδική δουλειά σε άμυνα και επίθεση». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News