Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος παρευρέθηκε στην συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τους προέδρους των Super League 1 και 2 και της Volley League.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος παρευρέθηκε στην συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τους προέδρους των Super League 1 και 2 και της Volley League.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στην κουβέντα ήταν η ενημέρωση για τα χρήματα από τη φορολόγηση του στοιχήματος και το θέμα της βίας μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου:

«Θέλω να ζητήσω και δημόσια μία συγνώμη στην οικογένεια του 19χρονου Άλκη, που χάθηκε τόσο άδοξα και ευελπιστούμε να είναι το τελευταίο θύμα της βίας. Νομίζω ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα γεγονότα. Άρα πάνω σε αυτό το θέμα έγινε μία σύσκεψη και ο κύριος Αυγενάκης μας ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και τις αποφάσεις που θα παρθούν τις επόμενες ημέρες.

Κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, κράτος, υπουργεία, ομάδες, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι και οι αθλητές που δείχνουν τη συμπαράστασή τους σε αυτά τα γεγονότα, έτσι ώστε να είναι το τελευταίο θύμα. Είναι πολύ σημαντική η απώλεια ενός 19χρονου»

Για τα χρήματα από τη φορολόγηση του στοιχήματος:

«Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε είναι αυτό της εφαρμογής του ΚΥΑ και του νόμου για το στοίχημα. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες, σε συνεργασία με τα υπουργεία οικονομικών και αθλητισμού. Έχουμε πετύχει πολλά σε διάφορα οικονομικά μέτρα που έχουν σχέση με τη φορολογία των παικτών και των προπονητών, τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια.

Το ευχάριστο είναι ότι αυτό το μέτρο είναι μόνιμο, που κάνει χαρούμενους όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό. Κάθε χρόνο θα υπάρχει βοήθεια στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό και από εκεί και πέρα κάθε εφαρμογή ενός νέου νόμου χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Συζητήσαμε διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες, έτσι ώστε να ενημερώσουμε και τις ομάδες για να γνωρίζουν τι πρέπει να περιμένουν από εδώ και πέρα. Θα γίνει προσπάθεια τόσο από το υπουργείο οικονομικών, όσο και του αθλητισμού ώστε στο επόμενο τρίμηνο που θα γίνει η νέα συνάντηση, να δούμε την εξέλιξη της νέας εφαρμογής».

 

 
 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News