ΕΟΚ: Πέθανε ο Βαγγέλης Λυμπεράτος, επί χρόνια πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον θάνατο του Βαγγέλη Λυμπεράτου

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Λυμπεράτου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.

Ο Λυμπεράτος είχε αληθινή αγάπη για το μπάσκετ, ενώ ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ. Ωστόσο, ο ίδιος έχει υπάρξει και μπασκετμπολίστας αλλά και υπέυθυνος ανάπτυξης του αθλήματος.

Αναλυτικά η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΟΚ

«Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιά θλίψης την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Λυμπεράτου σε ηλικία 82 ετών. Ο εκλιπών υπήρξε σε βάθος χρόνων ένας ανιδιοτελής εργάτης του μπάσκετ, ο οποίος πάντα προσπαθούσε για την πρόοδο του αγαπημένου του αθλήματος. Ηταν ένας άνθρωπος που επιδείκνυε πνεύμα συνεργασίας και είχε συμβάλλει σε σημαντικές ενέργειες, όπως ήταν η ίδρυση τόσο της ΕΣΚΑ όσο και αρκετά χρόνια αργότερα της ΕΣΚΑΝΑ. Και στις δύο Ενώσεις εκλέχτηκε και τις υπηρέτησε από πολλές θέσεις, ενώ υπήρξε και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ.

Ο Βαγγέλης Λυμπεράτος είχε το δικό του μερίδιο στην ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ελλάδα, υπήρξε σημαντική προσωπικότητα του χώρου και ήταν αγαπητός και ενωτικός. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Τα συλληπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της ΕΣΚΑΝΑ, Βαγγέλη Λυμπεράτου. Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί μια σπουδαία προσωπικότητα. Καλό ταξίδι…».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News